Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hotels verdienen grof aan vreemdgangers

Laatst bijgewerkt: 11 april 2017

Als je erover nadenkt is het natuurlijk niet gek dat hotels goed verdienen aan mannen en vrouwen die vreemdgaan. Wanneer je de koffer in wil duiken met iemand anders dan je partner, is een hotel natuurlijk de uitgelezen plek. Niemand die je kent – en ook de kans dat je vriend of vriendin de kamer binnenkomt storm vrij klein. Uit onderzoek van VictoriaMilan blijkt dat de hotelsector zo’n 14 miljard winst maakt op al die mensen die vreemd gaan. Dat is natuurlijk een leuk bedrag. Dit bedrag komt voort uit een berekening die is gedaan per vreemdganger. Het blijkt namelijk dat zij zo’n 3900 euro per jaar uitgeven aan de liefdes buiten hun relatie om.

VictoriaMilan – de datingsite voor mensen met een relatie die graag eens met iemand anders dan hun partner een avontuur willen beleven – was benieuwd naar wat mensen uitgeven om vreemd te kunnen gaan en heeft daarom onderzoek gedaan. Er zijn meer dan 4100 mensen uit meer dan 20 verschillende landen gevraagd wat zij bijvoorbeeld uitgeven aan hotelovernachtingen. Maar liefst 65% gaf aan dat als zij de kans krijgen, zij het liefst naar een hotelkamer gaan om tijd met de ander door te brengen. Er wordt door 56% aangegeven dat zij ongeveer 100 euro uitgeven aan een hotelkamer. Slechts 19% geeft gemiddeld 50 euro uit per nacht aan een kamer. Blijkbaar is een goedkoop avontuurtje niet iets waar veel mannen en vrouwen op zitten te wachten.

Hotels profiteren hier zeker van. Het blijkt dat die 14 miljard per jaar, zo’n 3% van alle inkomsten te zijn voor de hotelsector. Er worden het liefst hotels gekozen waarbij er geen blikken zijn van mensen die de twee kennen. Vaak wordt er gekozen voor een andere stad, of ene ander dorp. Er wordt door sommige mensen veel moeite gedaan om iemand buiten je relatie om te kunnen zien. Hoe ver ga jij?


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies