Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Henk Krol pleit voor datingapps voor senioren

Laatst bijgewerkt: 3 april 2017

Een gebruiker ervan is hij niet, maar 50plus voorzitter Henk Krol vindt dat er een versie van Grindr voor zijn – jawel – 50-plussers moet komen. De app wordt (vooral) gebruikt door homoseksuelen om met elkaar in contact te komen. De meeste datingapps zijn op jongeren gericht, zo ook Grindr. Hier moet volgens Krol verandering in komen: ook de oudere mannen en vrouwen zouden op zulke manieren met elkaar in contact moeten komen.

Zowel Tinder als Grindr zijn voorbeelden van apps die gericht zijn op de jongere generatie. Volgens Krol hebben ook ouderen belang bij een app waarbij zij in contact kunnen komen met vrijgezellen van hun eigen leeftijd. Het moet ook voor hen makkelijk gemaakt worden mensen te ontmoeten. Niet slechts op straat, maar dus ook vanaf de bank.

Er zijn mensen die bijvoorbeeld hun partner hebben verloren of een vervelende scheiding hebben doorgemaakt. Hoe ga je dan op zoek naar een nieuwe partner? Juist deze mensen hebben veel behoefte aan een makkelijke manier van contact leggen. Zij willen graag een gesprek met iemand aan kunnen gaan en mensen te ontmoeten. Zij gaan minder snel op jacht naar een partner en hebben soms moeite om contacten te leggen.
De fractievoorzitter van de ouderenpartij geeft aan dat hij in het verleden al eerder een dergelijk voorstel heeft gedaan, ook richting zijn partijgenoten. Op dat moment waren er andere prioriteiten. Toch verwacht hij dat de app er op korte termijn toch zal komen. Als het aan hem ligt in ieder geval wel.

Het is belangrijk voor iedereen in de samenleving om contact te kunnen leggen. Als dit gemakkelijker kan: waarom dan niet? Dit vindt zowel jong als oud fijn. Steeds meer 50-plussers bezitten een tablet of een telefoon, dus het gebruik van een app wordt ook door hun als prettig ervaren. Enkel een kwestie van even downloaden dus.

Een naam voor de app, die dus gericht zal zijn op ouderen, is nog niet bekend. Misschien heeft u een goede naam? In ieder geval moeten ouderen op korte termijn ook digitaal met elkaar in contact kunnen komen. Maar hoe lang deze korte termijn is, weet nog niemand. Wel wachten we met smart op hoe dit vorm gegeven gaat worden.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies