Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Happn: De beste dating app van het moment?

Laatst bijgewerkt: 9 maart 2017

Het is de app die net even anders is. Op dit moment lijkt het wel of Nederland helemaal in de ban is van de Happn app. Tinder lijkt, als je de koppen mag geloven, van vorig jaar en Happn is helemaal 2016. Nu denk je misschien dat de app nog maar net bestaat, maar niets is minder waar. In maart 2014 is de app gelanceerd en viel toen al op bij een grote groep mensen.

Wat maakt deze app nou zo anders dan al die andere datingapps? Happn laat je geen random mensen zien. Nee, je krijgt je alleen diegenen ye zien die je in een straal van 250 meter bent tegen gekomen. Mocht je een middagje de stad in zijn geweest dan is de kans groot dat je heel veel nieuwe gezichten te zien krijgt. Je kan zien waar jullie wegen elkaar gekruist hebben en vervolgens kun je de persoon liken of wegklikken. Mocht de ander ook in jou interesse tonen, dan kun je met elkaar gaan chatten.

Vooral de laatste weken maakt de app een enorme groei door in de grote steden van Nederland. Tinder blijkt als je het de gebruikers van Happn vraagt toch een beetje te massaal te zijn geworden. Met Tinder kun je matches krijgen met mensen die ver buiten jouw stad te vinden zijn en ook zijn er veel mensen actief op de app om maar zoveel mogelijk matches te krijgen en niet echt geinteresseerd zijn. Het gaat voor veel gebruikers niet meer om de kwaliteit maar om de kwantiteit, waardoor de kans op een leuke date steeds meer afneemt.

Een nadeel aan Happn is wel dat de app altijd aan moet staan om te matchen. Je kan niet zoals bij Tinder ’s avonds op de bank aan de slag bij het stopcontact. De app slurpt daarom batterij. Wel is het bij Happn makkelijk om een gesprek aan te knopen met jouw match. Je hebt elkaar immers op een plek gezien. Misschien hoopte je al stiekem dat die mooie man of vrouw die je die middag tegenkwam jou zou liken!

icon app Happn

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Happn. Klik hier om alle artikelen over Happn te bekijken.

Bekijk alles over Happn »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies