Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hackers publiceren gegevens van 32 miljoen vreemdgangers

Laatst bijgewerkt: 19 augustus 2015

Waar hackers eerder nog dreigden om de gebruikersinformatie van 32 miljoen gebruikers van vreemdgangers-website Ashley Madison te openbaren, is dit nu definitief gebeurt. De hackers die de gevoelige informatie wisten de onderscheppen hebben de 9,7 gigabyte aan informatie openbaar gepubliceerd middels een torrent welke verspreid wordt via het darknet en de welbekende download website The Pirate Bay. 

In het downloadbare bestand zijn onder andere gebruikersgegevens als naam, emailadres, locatie en sexuele voorkeuren opgenomen, maar ook informatie over creditcard transacties. Deze creditcardgegevens zijn beveiligd, maar er wordt gesuggereerd dat deze in de komende weken ook gekraakt zullen worden.

Zoekresultaten
Diverse gegevens in de lek zijn inmiddels geïndexeerd door zoekmachines, hierdoor worden de gegevens getoond wanneer de naam van een gebruiker van de website wordt ingevoerd.

FBI
Inmiddels heeft de Amerikaanse FBI aangekondigd zich aan te sluiten bij het onderzoek naar de hackers van de website. Ook de politie in Canada, waar Ashley Madison gevestigd is, is betrokken bij dit onderzoek. De hackers, die zichzelf The Impact Team noemen, zijn tot noch toe anoniem gebleven.  Avid Life Media, het bedrijf achter Ashley Madison, geeft aan dat er vermoedt wordt dat de hacker(s) betrokken zijn geweest bij Ashley Madison.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies