Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Website Ashley Madison gehackt

Laatst bijgewerkt: 10 mei 2016

Waar het in mei de website Adult Friendfinder was waarvan gegevens van 3,5 miljoen gebruikers op straat lagen is het nu raak bij de datingsite Ashley Madison. Een grote groep hackers die zich “The Impact Team” noemen wil dat de website offline wordt gehaald.
De hackers dreigen persoonsgegevens van bijna 40 miljoen gebruikers vrij te geven. Deze gegevens bevatten onder andere naam, adresgegevens, email & seksuele fantasieën van alle vreemdgangers. Moederbedrijf Avid Life Media bevestigde de hack vanmorgen en is samen met de Amerikaanse politie een onderzoek gestart naar de hackers. De website Ashely Madison heeft aangegeven dat het lek inmiddels is gedicht.

Één van de redenen van de hack zou zijn dat Ashley Madison gegevens bewaart bij het verwijderen van een profiel. Gebruikers kunnen tegen betaling deze gegevens laten verwijderen maar volgens de hackersgroep blijven o.a. adres en naamgegevens gewoon in de database staan. Dat dit verhaal nog een staartje gaat krijgen lijkt ons duidelijk. We houden je op de hoogte.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies