• Onafhankelijk vergelijken
  • 220 datingsites & 26 apps
  • 464 tips & artikelen

Drie van de vier zomerliefdes sneuvelt binnen half jaar

Geplaatst op 31 augustus 2018 om 12:50

De zomervakantie zit er weer op en het merendeel van de mensen is weer gewoon hard aan het werk, al dan niet met een flinke vakantiekater. Ook de meeste singles die op vakantie een liefje hebben gevonden zijn inmiddels weer terug in Nederland. Volgens een onderzoek van datingsite Lexa is er weinig kans dat die vakantieliefde een serieus vervolg krijgt. Want eenmaal weer in het ritme van alledag blijken de meeste zomerse verliefdheden snel te verdwijnen. Bij meer dan 3 op de 4 vakantierelaties is de liefde binnen een half jaar zelfs al volledig vervlogen.


Veel singles geloven in de ware zomerliefde

Uit een eerder onderzoek in opdracht van Lexa bleek dat wens en realiteit vaak ver uit elkaar liggen. Toen gaf namelijk 85% van de ondervraagde singles aan wel degelijk te geloven in ware liefde met iemand die op vakantie is ontmoet. Een zomerse romance zou volgens hen prima uit kunnen groeien tot een duurzame relatie. Dat idee wordt met het nieuwste onderzoek dus vrij hard de kop ingedrukt, want slechts 1 op de 4 vakantieliefjes blijkt na een half jaar nog steeds romantisch contact met elkaar te hebben.


Wanneer houden vakantieliefdes het wel vol?

Met zoveel vakantierelaties die al na korte tijd sneuvelen dringt zich de vraag op waarom ongeveer een kwart ervan dan wel kan overleven. Volgens de deelnemers aan het onderzoek heeft dat vooral te maken met gedeelde raakvlakken. Wanneer de liefde voornamelijk berustte op gevoelens van lust dan is de relatie geen rooskleurige toekomst beschoren. Heb je ook veel andere dingen met elkaar gemeen dan alleen een zomerse zin in seks, dan bestaat er wel degelijk een kans dat je later toch weer bij elkaar terugkomt. Dan is namelijk de aandrang om contact te houden het grootst. Ook singles die thuisbleven tijdens hun vakantie en in hun eigen omgeving een leuke man of vrouw hebben ontmoet hebben een veel grotere kans dat de relatie langere tijd standhoudt.Wellicht vind je deze gerelateerde artikelen ook interessant:

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement