• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 205 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

datalek dating apps

Deze datingapps lekken je Facebook-data

Geplaatst op 17 februari 2017 om 11:04

Het blijkt dat sommige datingapps wat verder gaan met het geven van informatie dan jij waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat jij liever je achternaam of woonplaats niet wilt delen. Tocht blijkt het zo te zijn dat er apps zijn waarbij mensen meer over je te weten komen via je Facebookaccount dan jij zou willen. Nu hoor ik je denken, welke dating apps zijn dat dan? Er is een onderzoek gedaan door Wired UK. Wired is een magazine in het Verenigd Koninkrijk en heeft samen met een Amerikaans security research bedrijf onderzoek gedaan naar onder andere de volgende apps: Happn, Tinder, Match.com en Bumble,

Laten we natuurlijk even met het goede nieuws beginnen. Er zijn namelijk van de genoemde apps drie stuks veilig. Bij deze drie apps zijn er geen kwetsbaarheden gevonden tijdens het onderzoek. Dit zijn Tinder, Match.com en Bumble. Helaas is de datingapp Happn er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Happn is een app waarbij je mensen te zien krijgt waarmee je letterlijk het pas gekruist hebt. De app zou alleen je voornaam moeten prijsgeven, maar tijdens het onderzoek was te zien dat het je Facebook ID lekt. Hierdoor is je hele pagina te zien. Happn heeft aangegeven ermee bezig te zijn en dat het in de toekomst niet meer zou gebeuren.

Laten we hopen dat het snel opgelost is bij de dating app Happn, aangezien dit een grote datingapp is in Nederland en andere landen. Het is altijd goed om uit te kijken welke apps je wel en niet installeert op je telefoon. Je geeft vaak onbewust toestemming aan de ontwikkelaars om een groot deel van je telefoon in te zien. Dit kan gaan om je berichten, gesprekken en ook je foto’s. Kijk daarom altijd uit met waar je toestemming voor geeft!Wellicht vind je deze gerelateerde artikelen ook interessant:

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Deze datingapps lekken je Facebook-data

Ourtime

50plus & Senioren
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement