Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De zomer is goed voor meer date plezier!

Laatst bijgewerkt: 3 juli 2017

De zomer is begonnen en de bekende kriebels komen weer naar boven. Korte rokjes, jurkjes, festivals, terrasjes, alles voor een heerlijk zomer gevoel. Ook de tijd voor het daten. Online datingsite Parship.nl deed onderzoek naar daten in de zomerperiode. Daaruit blijkt dat 31% van de ondervraagde sneller kriebels ervaart, zich aantrekkelijker voelt en  verliefd wordt in deze periode.

Maar Liefst 60% van de ondervraagde singles vind dat mensen aantrekkelijker zijn in de zomerse dagen. “Kleurrijke kleding komt weer uit de kast, de winter blues gaat in de kast, we krijgen een kleurtje op ons gezicht en dat doet ons goed”, zegt Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl. Onder de mannen geeft 73% aan dat zij meer kriebels ervaren tijdens de zomer, zij vinden schaars geklede vrouwen aantrekkelijk en geven hun ogen graag de kost. Volgens Nederlandse singles zijn er vijf voordelen van daten in de zomer:

  1. Leuke dates zoals terrasjes pakken, picknicken, bbq’en, fietsen of naar het strand gaan. 69% van de ondervraagde geeft dit aan.
  2. Mensen zijn aantrekkelijker door kleding en een kleurtje op hun gezicht. Dit geeft 60% aan.
  3. Doordat het langer licht is kan je makkelijker en langer buiten daten. Hier is 34% het over eens.
  4. Mensen vinden zichzelf aantrekkelijker en trekken zo meer potentiële dates aan. Dit vind 23%.
  5. Door het mooie weer zijn en meer mensen op straat en loop je eerder iemand tegen het lijf vind 13%.

Een derde van de singles staat in de zomer meer open voor nieuwe liefdes. We vinden elkaar aantrekkelijker, maar 32% van de singles geeft aan dat er meer mensen openstaan voor de liefde in deze tijd van het jaar. “ Het idee dat andere singles meer op zoek zijn naar een partner creëert meer zelfvertrouwen en de singles worden online actiever. Dit brengt teweeg dat er meer online wordt gedaan in de zomer. Het is volgens Van der Hoeven het seizoen voor vlinder in de buik.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies