Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De toekomst van het daten

Laatst bijgewerkt: 26 april 2016

De zin “ik heb mijn vriend(in) ontmoet via het internet” is tegenwoordig steeds vaker het antwoord op de vraag: “waar hebben jullie elkaar leren kennen”? Het web is tegenwoordig één van de plekken waar veel singles op zoek gaan naar een partner. Vroeger was dit vaker de kroeg of bijvoorbeeld een vriend van een vriend waar je het van moest hebben.

Daten gaat volgens sommige experts alleen maar makkelijker worden. Een voorbeeld hiervan is Christian Crews, de oprichter van ‘Association of Professional Futurists’. Hij zegt dat de technologie ons gaat helpen om potentiële partners te ontmoeten. Zo worden er apps ontwikkeld die je een seintje geven wanneer er een kandidaat in de buurt is. Wanneer je bijvoorbeeld ergens zit te lunchen en je horloge gaat af met de melding dat jouw nieuwe liefde in de buurt is. Je bekijkt het profiel, en wat blijkt? Ze houdt net als jij van stijldansen en koken. De drempel om op haar af te stappen is dan een stuk kleiner. Ook was ze je misschien helemaal niet opgevallen in het overvolle lunchcafé. Om ons heen kan er steeds gekeken gaan worden naar jouw nieuwe liefde, zonder dat je daar zelf iets voor hoef te doen.

Onze levens zullen zich naar verwachting steeds meer online gaan afspelen. Crews geeft aan dat in de toekomst mensen steeds minder mensen het verschil gaan zien tussen echte en virtuele relaties. Zo zullen er dus ook steeds meer relaties ontstaan naar aanleiding van de contacten op het internet. Het voordeel hiervan is dat je weet met wie je te maken krijgt. Zo zullen stalkers en andere duistere types die je liever niet wilt leren kennen, simpeler te verbannen zijn. Volgens futurist Emily Empel zal het uiteindelijk gemakkelijker worden om dit soort figuren totáál uit de datingapps te verwijderen.

De verwachting is dat – volgens Empel – over een heel lange tijd er zelfs genetisch perfecte matches gemaakt kunnen worden. Dit zou dan je ideale match op alle gebieden moeten gaan opleveren. Tegenwoordig weten we dankzij het internet al vaak meer over onze date dan dat we tien jaar geleden geweten zouden hebben. Dit gaat steeds meer worden. We weten dus steeds beter met wie we wel iets willen drinken en met wie niet.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies