Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De feiten en cijfers over dating apps

Laatst bijgewerkt: 9 mei 2016

Wanneer je zegt dat je je vriend of vriendin hebt leren kennen via een datingapp zal niemand je meer raar aankijken. Toch? Het is tegenwoordig niet meer zo’n groot taboe als vroeger. Vooral onder de jongeren is het iets wat er nou eenmaal bij hoort. Je vertelt dat je vanavond een afspraakje hebt met een leuk meisje via Tinder of dat je aan het daten bent met iemand die je kent via Lexa.nl. Vandaag de dag zal daar bijna niemand nog vraagtekens bij zetten.

Hoe gebruiken we die datingapps nou eigenlijk precies en met welk doel? Hebben we er succes mee? En is er een BN’er met wie wij allemaal wel een keer op date zouden willen gaan? Je gaat het antwoord hier vinden, want er is een onderzoek gedaan door Typhone om op al deze vragen antwoord te geven.

De populairste app is nog altijd Tinder met 80%, gevolgd door Baddoo (14%) en Happn (4%). Voor de kwantiteit moet je dus gebruik maken van Tinder. Maar liefst 50% van de daters checkt elke dag een datingapp en 48% zoekt er een serieuze relatie mee. Toch heeft 10% van de gebruikers al een relatie en 35% is ouder dan 30 jaar. Het is dus helemaal niet meer alleen voor jongeren tegenwoordig!

We kijken met z’n allen het liefst lekker thuis op een dating app. Dit kan overal in huis zijn, maar als er een specifieke plaats genoemd moet worden is dat het toilet. Je kent het wel, even lekker swipen op het kleinste kamertje. De trein staat op drie in het rijtje en is dus ook een goede plek om even lekker vlees te keuren.

Met welke bekende BNN’er zou jij wel eens een drankje willen doen? De BN’ers die het het beste doen zijn Geraldine Kemper, bekend van onder meer Spuiten en Slikken en Jan Kooiman, bekend van bijvoorbeeld So You Think You Can Dance. Vrouwen doen het beter dan de mannen als we kijken naar de dates die gescoord zijn. Zo’n 10% van de vrouwen heeft nog nooit een date gehad via een dating app, tegenover 20% van de mannen. Ook hebben vrouwen gemiddeld 4,4 dates en mannen 3,8. Mannen komen bij de one night stands weer als echte mannen naar voren. Twaalf procent geeft aan een one night stand te willen tegenover één procent van de vrouwen. Ja vrouwen! Zoals je kunt zien zijn vrouwen de beste als het gaat om daten. Maar of dat voor alles geldt?

infographic over datingapps


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies