Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Belgische datingsite-afpersers opgepakt

Laatst bijgewerkt: 25 april 2016

Twee jongemannen uit het Belgische Hageland zijn opgepakt omdat zij meerdere mensen op datingsites zouden hebben afgeperst. Helaas horen we dus steeds vaker dat er ook mensen met verkeerde bedoelingen de datingsites gebruiken. De twee jongen mannen die zijn opgepakt waren nog maar 18 en 21 jaar. Hun manier van werken was toch anders dan eerdere gevallen van datingfraude. Vaak hoor je dat mannen of vrouwen geld overmaken omdat de oplichter het moeilijk heeft of even geld problemen heeft. Ze hebben de oplichter dan nog niet gezien en een date wordt meerdere keren uitgesteld.

De twee Belgen pakten het anders aan. Zij spraken daadwerkelijk af met de gedupeerde. Ze deden zich voor als een alleenstaande vrouw en maakte een afspraak met de geïnteresseerde mannen. Deze lokten ze vervolgens naar een afgelegen plek, waarna ze hen vervolgens bedreigde met een mes en beroofden. Ook moesten de slachtoffers geld pinnen bij een geldautomaat.

De Belgische politie denkt dat er nog veel meer slachtoffers zijn gevallen en wil dit dan ook graag verder uitzoeken. Dat er jonge mannen op deze manier misbruik maken van datingsites is weer een waarschuwing voor iedereen die ook maar een beetje argwaan heeft. Spreek nooit tijdens je eerste date op een plek af waar geen andere mensen zijn en ga daar vervolgens ook niet heen wanneer die persoon een smoes bedenkt. Maak nooit geld over naar iemand die je niet in het echt hebt gezien en die je alleen via het internet kent.

Helaas is het moeilijk dit soort praktijken te bestrijden. Vaak zijn de daders al met de noorderzon vertrokken wanneer de slachtoffers aangiften bij de politie doen. Gelukkig is het de Belgische politie gelukt deze oplichters op te pakken. Wees alert en doe niets waar je je niet goed bij voelt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies