Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Banen met risico op echtscheiding

Laatst bijgewerkt: 20 april 2017

Als je iemand leert kennen op een datingsite, zijn er een paar dingen die je eigenlijk altijd wel wilt weten. Vaak wordt gevraagd naar de hobby’s die iemand graag doet, of van wat voor muziek iemand houdt. Maar ook: wat doe je voor werk? Niet alleen kan het veel zeggen over je toekomstige partner, maar het kan ook bepalend zijn voor je relatie.

We besteden, als we fulltime werken, zo’n veertig uur per week op ons werk. Hopelijk hebben we het daar dan ook naar ons zin. Dat zou best goed kunnen, als we daar interessante en leuke mensen ontmoeten. In sommige beroepen heb je daar meer kans op dan in andere. In de Verenigde Staten onderzocht de Radford Universiteit de invloed van verschillende banen op het privéleven. De ene baan is de andere niet. Het werd duidelijk dat de kans op een scheiding veel groter is, als je een artistiek beroep uitoefent, zoals dansen of choreografie. Deze mensen hebben 43% kans om te scheiden. Dat is ook geen wonder als je bedenkt dat dansers onregelmatige werktijden hebben en veel reizen. Het spannende artiestenbestaan kan een flinke wissel trekken op je huwelijk.

Mensen die direct fysiek contact met hun cliënten hebben, lopen ook meer risico op een scheiding. Fysiotherapeuten staan hoog op de lijst met 38,2%. Het zal wel een kleine stap zijn van een sportmassage naar een andere, intiemere vorm van aanraken. Ook artsen en verpleegsters lopen kans hun huwelijk in gevaar te brengen met 28,9%. Werken in het uitgaansleven zorgt eveneens voor moeilijkheden. Waarschijnlijk komt dit doordat deze mensen veel leuke contacten opdoen in een gezellige omgeving. Dit vergroot de kans op vreemdgaan. Wil je liever daten met iemand met wie je een toekomst kunt opbouwen? Zorg dan dat je in contact komt met een schoonmaker, dakwerker of landbouwingenieur. Zij hebben de minste kans op een gebroken relatie.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies