Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Autoriteit consument & markt streng voor datingsites

Laatst bijgewerkt: 10 mei 2016

Datingsites blijken niet altijd informatie duidelijk te comuniceren. Consumenten weten soms niet waar ze nou eigenlijk aan toe zijn. Daar is op sommige datingsites nu verandering in gekomen door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Deze heeft met succes een aantal grote datingsites in Nederland op de vingers getikt.

Het bleek dat er veel klachten binnenkwamen bij het loket ConsuWijzer. Dit ging met name over de onduidelijke informatie op de datingsites. Zo was het vaak niet duidelijk wanneer iemand een abonnement nam op zo’n site wat hij of zij dan kan verwachten. Hoe is zo’n abonnement op te zeggen? En waar betaal je nu uiteindelijk voor? Dit kon volgens het ACM beter en heeft daarom acht grote datingsites op de vingers getikt.

Dit heeft ertoe geleid dat er aanpassingen zijn gedaan op de websites van deze datingsites. Zo staat er nu duidelijk vermeld als iemand zich aanmeld en een abonnement afsluit wat je dan kan verwachten. Zo staat er nu wat je krijgt voor het bedrag dat je betaald, hoe lang je eraan vast zit en niet geheel onbelangrijk: hoe je het kunt opzeggen wanneer je die grote liefde hebt gevonden.

Wat ook een groot punt bleek te zijn volgens het ACM was de bedenktijd. Mensen wisten vaak niet goed hoe lang die was en wat ze precies moesten betalen als ze zich toch bedachten. Als consument heb je altijd 14 dagen bedenktijd, dus ook voor een abonnement op een datingsite. Wanneer er toch iets betaald moet worden omdat je 14 dagen gebruik hebt gemaakt van je abonnement moet dit vermeld worden voordat iemand akkoord gaat. Het is nu niet meer voldoende om dit soort informatie in de algemene voorwaarden neer te zetten. Want wees nou eerlijk: dat is iets waar je snel doorheen gaat – als je het al leest – en zulke informatie wordt dan vaak over het hoofd gezien.

Mocht je van plan zijn je te willen aanmelden voor een datingsite dan is zijn de acht websites die zijn aangesproken door het ACM een stuk transparanter! Je weet waar je aan toe bent en je hoeft niet meer bang te zijn dat – als je je liefde gevonden hebt – je nog een half jaar moet betalen voor iets wat dan helemaal niet meer nodig is.

De betrokken websites zijn:


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies