Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Winkd; nieuwe dating app voor LGBTQ en hetero’s

Laatst bijgewerkt: 24 januari 2017

Veel datingapps zijn nog steeds gebouwd op het vinden van een man wanneer je een vrouw bent en andersom. Dat dit voor veel mensen niet opgaat vinden ook de makers van Winkd Winkd is een app voor de LGBTQ community. Dit betekend dat het voor iedereen is, van transgender tot homo, er wordt geen onderscheid gemaakt. Diana Kalkoul en Neda Robat-Meily zijn de app begonnen om iedereen te voorzien van potentieel datingmateriaal. Zo vonden zij dat bijvoorbeeld de bekende Tinder app echt alleen gemaakt is voor hetero’s. Je kan daarbij alleen maar kiezen tussen man en vrouw.

Bij Winkd check je in op een locatie om andere te kunnen ontmoeten. Je ziet andere die net als jij op de locatie hebben ingecheckt. Je kan iemand bij iemand op “winking” drukken en dat betekend dat je interesse hebt in de ander. Op die manier kan er een match ontstaan. Wanneer er een match is kun komt er een scherm om met elkaar te chatten. Wat bijvoorbeeld het verschil is met Tinder is dat je binnen 20 twintig minuten met elkaar gechat moet hebben anders verdwijnt het chatscherm weer.

Om privacy redenen zie je bijvoorbeeld niet de gebruikersnaam en de leeftijd van de ander. Het gaat dus echt om de match die je met iemand hebt. Ook hoef je niet perse man of vrouw in te vullen bij het aanmaken van je profiel. Je kan gewoon kiezen voor mens, dit omdat volgens de makers niet iedereen zich man of vrouw voelt. Het is een app waar iedereen zich moet thuis voelen en waar ook iedereen zich op moet kunnen aanmelden en op zoek kan gaan naar een andere man, vrouw of mens. Meld je aan als dit is wat je miste bij al die andere datingapps om zo misschien wel je nieuwe liefde te ontmoeten in de supermarkt of in een park bij jou in de buurt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies