Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Welk orgaan past het beste bij jou?

Laatst bijgewerkt: 28 december 2015

Links, of toch rechts? Veel mensen vinden Tinder vooral een vorm van vleeskeuring. Maar nu wordt er ook gekeken naar het innerlijk. Letterlijk. Een nieuw project gaat op zoek naar orgaandonoren. Dit zal hopelijk veel swipes naar rechts veroorzaken. National Health Service (NHS), het openbare gezondheidszorgstelsel van Engeland, slaat met Tinder de handen ineen om nieuwe orgaandonoren te werven.

Niet iedereen is orgaandonor. De groep die het nog niet heeft besloten is nóg groter. Daarom willen ze dit probleem kenbaar maken bij mensen van 30 jaar of jonger. Maar hoe? Nou, elke keer als je naar rechts swiped zie je hoe je de perfecte match. Niet op het gebied van liefde, maar het is iemand die een orgaan nodig heeft om te kunnen overleven. Hierna zullen gebruikers aangemoedigd worden om zich binnen twee weken aan te melden als orgaandonor.

Mocht je een match krijgen met een campagneleider, dan krijg je een zeer belangrijke boodschap: “Het zou maar zo makkelijk zijn om een match te vinden voor degene die op zoek zijn naar een levensreddend orgaan”. Het is belangrijk om het ook onder de aandacht te brengen bij jongeren. Daarom is de doelgroep van Tinder de ultieme match, vindt NHS.

Er moeten zoveel mogelijk orgaandonoren worden geregistreerd. Op dit moment is een derde van de Britse bevolking geregistreerd als orgaandonor. Dit moeten er nog veel meer worden, zegt Sally Johnson van NHS. Er zijn daarnaast veel mensen die dit belangrijk vinden en het ook daadwerkelijk aanmoedigen. Veel mensen denken er over na, maar weinig van hen schrijven zich daadwerkelijk in. Door samen met Tinder de handen in een te slaan, hoopt de organisatie zoveel mogelijk mensen aan te sporen de laatste stap te zetten, zich aan te melden en het probleem kenbaar te maken.

Het inschrijven kost net als bij Tinder maar een paar minuten. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer mensen er gered kunnen worden. Met tien swipes kun je je al ingeschreven hebben als donor, daarna kan je weer lekker onderuit de vleeskeuring bij langs.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies