Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Welk geslacht is gelukkiger?

Laatst bijgewerkt: 10 november 2015

Vrouwen en mannen blijken even vaak tevreden te zijn met het leven. Dit terwijl mannen vaker positieve emoties ervaren dan vrouwen. Zo zouden zij vaker gelukkig en stabieler zijn. Ze ervaren meer rust en kalmte dan de vrouwen. Dit komt voort uit onderzoek van over het welzijn in Nederland, gehouden door het CBS. De Nederlandse vrouwen geven aan dat zij vaker zenuwachtig zijn en zelfs bijna 19% van de ondervraagde vrouwen geeft aan dat zij soms in de put zitten. Daarentegen vinden zij het leven wel vaker zinvoller dan de mannen.

We kunnen zeggen dat de Nederlander een tevreden mens is. Over het algemeen zijn wij blij met wat wij doen. Dit is bij zowel mannen al bij vrouwen hetzelfde. Het is zelfs zo dat 85% van de ondervraagden zegt tevreden te zijn met het leven dat zij nu leiden. Het verschil zit hem in de dingen die wij doen. Vrouwen vinden vaker dat zij dingen doen die zinvol zijn, dan mannen.

Je algemeen welzijn hangt af van verschillende factoren. Zo zijn de aspecten als emoties en de zin van het leven belangrijke onderwerpen die het welzijn beïnvloeden en bepalen. Het blijkt dat mannen vaker een hoger algemeen welzijn ervaren dan vrouwen. Meer dan 50% van de ondervraagden mannen geeft dit aan, tegenover 40% van de vrouwen. Dit verschil lijkt verklaarbaar door de emoties, omdat de vrouw vaker negatieve emoties ervaart dan de man. Er is zelfs een kleine groep in Nederland, van 3 à 4 procent, die een heel laag algemeen welzijn heeft.

Als we kijken naar het onderzoek, kunnen we concluderen dat mannen misschien toch net iets stabieler in het leven staan dan vrouwen. Ook komt naar voren dat de vrouwen vinden dat zij zinvoller bezig zijn dan de mannen. Gelukkig zijn de meeste Nederlanders volgens het onderzoek tevreden over het leven dat zij leiden.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies