• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 211 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Wederom aandacht voor datingfraude bij TROS Opgelicht

Geplaatst op 13 september 2017 om 10:26

Datingfraude blijft een lucratieve inkomstenbron voor internetcriminelen. Eerder besteedde diverse media al aandacht aan deze opmerkelijke manier van fraude waarbij (vaak vrouwelijke) slachtoffers worden overgehaald om geld over te maken. TROS Opgelicht zondt eerder deze week een reportage uit waar verder in wordt gegaan op de datingfraude zaak van de niet bestaande ‘Carl Ottent’ en zijn handlanger Annie die diverse Nederlandse slachtoffers overtuigde om tienduizenden euro’s over te maken naar buitenlandse rekeningnummers.

De zaak ‘Carl Ottent’

In de eerdere datingfraudezaak die in 2016 werd behandeld bij TROS Opgelicht zagen we hoe het TV Programma de Nigeriaanse oplichters opzocht in Maleisië en deze werden gearresteerd door de Maleisische politie. Deze Nigeriaanse bende was erop gericht om Nederlandse vrouwen op te lichten,  verliefd te maken en te overtuigen om geld over te maken. Hierbij werden ze geassisteerd door een Nederlandse handlanger. Deze handlanger, Annie, werd ingezet als vertrouwenspersoon en de nicht van Carl Ottent. Slachtoffers belden met haar waarbij Annie hen verzekerde dat Carl een echt persoon was en het geld binnen enkele weken terug zou sturen.

Uitspraak van het OM

Het openbaar ministerie geeft aan dat er onvoldoende bewijs is dat Annie uit opzet handelde en heeft daarom geen reden om Annie verder te vervolgen. Carolien laat het er niet bij zitten en begint een ‘Artikel 12 procedure’ om de zaak bij de rechter te krijgen.

In de onderstaande video is het fragment van TROS Opgelicht te bekijken.


Meer informatie over datingfraudeurs en het herkennen van datingfraude lees je in ons dossier over (Online) Datingfraude.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Wederom aandacht voor datingfraude bij TROS Opgelicht

Wetime.be

Vriendschap
Wederom aandacht voor datingfraude bij TROS Opgelicht

Cupify

Algemeen
Wederom aandacht voor datingfraude bij TROS Opgelicht

eMatch

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement