Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat kun je leren van traditioneel daten?

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2016

Het daten van tegenwoordig is compleet anders dan bijvoorbeeld twintig jaar geleden. Dit zal niemand raar vinden. Alles is namelijk veranderd. Vooral de technologie, hoe wij die tegenwoordig kennen, speelt daar de grootste rol in. Ons leven speelt zich voor een groot deel af op het internet. Zo werken veel bedrijven via het internet en worden onze sociale contacten veelal onderhouden via smartphones. Het maakt veel dingen makkelijker: zo ook daten. Maar zijn er niet een aantal dingen die wij nog kunnen leren van vroeger? En dan met name op datinggebied?

In de jaren 90 belde je een date en wanneer er niet opgenomen werd, sprak je antwoordapparaat in. Daarna was het afwachten geblazen. Soms duurde het een aantal minuten en soms wel uren voordat er reactie kwam. Er was niet zoiets als even snel een smsje of whatsappje versturen. Er was een daadwerkelijke wachtperiode. Tegenwoordig moet er altijd maar geantwoord worden en wordt het niet gewaardeerd als de ander lang moet wachten op een reactie. Voor sommige mensen werkt dit heel goed, voor anderen is dit verschrikkelijk. De communicatie rondom het daten is veranderd en dat betekent niet dat het er voor iedereen beter op is geworden.

Soms kan je door een telefoongesprek veel over iemand te weten komen. Je hoort diegene daadwerkelijk praten en je hebt ‘echt’ contact met iemand. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk op iemand te wachten wanneer je diegene belt als hij of zij niet opneemt, maar het is het wachten echt waard.

Via apps zoals bijvoorbeeld Tinder kom je zoveel mensen tegen en heb je meerder matches in soms dezelfde minuut. Wanneer je vroeger met iemand afsprak had je geen meerdere matches. Als je een date had gehad en je wilde een nieuwe afspraak maken, moest je bellen. Je bedacht veel meer waarom je diegene leuk vond of misschien juist niet.

Onthoud dat niets het voice to voice contact kan vervangen. Zo zullen er minder misverstanden ontstaan, die bij het typen van een snel berichtje al snel tevoorschijn komen. Gebruik die telefoon wat vaker en leer iemand op die manier eens kennen in plaats van alleen wat geapp!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies