• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 203 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

downdaten

Vrouwen doen vaker aan downdaten

Geplaatst op 12 april 2017 om 14:28

De tijden zijn voorbij dat vrouwen thuis bleven en zich alleen bezig hielden met het opvoeden van de kinderen, het huishouden doen en het behagen van hun echtgenoot. Vrouwen kunnen elke opleiding kiezen die ze maar willen en gaan daarna aan het werk. Dit heeft gezorgd voor een verschuiving in de relaties tussen mannen en vrouwen. Het is zeker niet meer zo dat de man altijd de hoogste opleiding heeft in een relatie, blijkt uit cijfers van het CBS.

Uit de cijfers blijkt dat er tegenwoordig veel hoogopgeleide vrouwen zijn die een man daten die lager opgeleid is dan zij, het zogenaamde downdaten. Dit geldt voor een kwart van alle vrouwen. En dit is ook geen wonder: steeds meer vrouwen gaan studeren en volgen een HBO-opleiding of universitaire studie. Er staan op dit moment zelfs meer vrouwen dan mannen ingeschreven op universiteiten.

Vrouwen in de leeftijd tussen 25 en 35 jaar zijn vaker hoog opgeleid, dan de vrouwen van 65 jaar en ouder. En dit heeft gevolgen voor de relaties tussen mannen en vrouwen. Soms is er geen verschil in opleidingsniveau, dit is bij 40 procent van de stellen zo. Als de man de hoogste opleiding genoten heeft, is het verschil tussen de diploma’s vaak groot. Denk maar aan de professor, die een relatie krijgt met zijn secretaresse. Een vrouwelijke professor zou dit minder snel doen. Dat komt omdat vrouwen niet graag downdaten.

Vrouwen stellen hoge eisen aan hun partner. Ze daten niet graag een man die minder verdient of minder succesvol is dan zijzelf. Dat is ook te merken in het feit, dat lager opgeleide mannen steeds vaker kinderloos blijven. Een derde van de lager opgeleide mannen van 45 jaar en ouder heeft geen kinderen, tegen 22 procent van de hoger opgeleide mannen.

Is opleidingsniveau belangrijk om op te letten als je een partner kiest? Wat vind jij?Wellicht vind je deze gerelateerde artikelen ook interessant:

Reacties

Reactie geschreven door Patricia
13 april 2017

Als je maar van elkaar houdt

Ik vind dat het helemaal geen issue moet zijn, leeftijd of opleidingsniveau. Het belangrijkste is dat je van elkaar houdt en elkaar steunt door dik en dun. Daarom snap ik ook niet dat er zoveel sites zijn die richten op bepaalde groepen. Gooi iedereen gewoon bij elkaar dan wordt het een gezellig zooitje waarin je de leukste mensen bij elkaar kunt vinden.


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Vrouwen doen vaker aan downdaten

HappyPancake

Gratis datingsite
Vrouwen doen vaker aan downdaten

Nextlove

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy