Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vrouw blijkt af te knappen op slechte kus bij eerste date.

Laatst bijgewerkt: 17 juli 2017

Een eerste kus op je eerste date is altijd een spannend moment, een zeer cruciaal moment als het aan de Nederlandse vrouw ligt. Vier op de vijf vrouwen in Nederland vind een slechte kus een afknapper. Dit blijkt uit een onderzoek van datingsite Parship.nl welke speciaal is uitgevoerd voor Wereld Kus Dag, welke plaatsvond op 6 juli.

Mannen hebben het over het algemeen geen problemen met een slechte kus op de eerste date. Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl geeft als reden dat vrouwen meer op zoek zijn naar een romantische klik dan mannen. Indien het op een relatie aan komt vind 58% van de mannen het wel belangrijk dat hun toekomstige partner goed kan zoenen. Dit is niet vreemd want 95% van de Nederlanders is gek op zoenen.

Een deel van de vrouwen heeft er geen moeite mee om een man kritiek te geven omtrent zijn zo kwaliteiten. Hierdoor is te verklaren waarom mannen onzekerder zijn, maar liefst 22% is er onzeker over. Ondanks dat 85% van de Nederlanders nog nooit een blauwtje heeft gelopen, wordt de afwijzing groter wanneer de kus op een publieke plek plaatsvindt. De ruime meerderheid 66% vind het ongepast om te zoenen op een openbare plek.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies