Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vrijgezelle mannen in Utrecht meeste kans op liefde

Laatst bijgewerkt: 5 november 2015

Amsterdam, Utrecht en Nijmegen zijn de steden waar je moet zijn als jonge vrijgezelle man. Het aantal vrouwelijke inwoners van deze steden ligt namelijk een stuk hoger dan het aantal mannen. Utrecht steekt er met kop en schouders bovenuit. Als je echt kans wil maken als man, moet je dus hier wezen.

Als vrouw heb je het meeste kans van slagen in Delft of op het eiland Terschelling. Hier lopen een stuk meer mannen rond dan vrouwen. RTL Nieuws heeft zelfs een speciale kaart op de website , waarop je kunt zien of de mannen of juist de vrouwen in de meerderheid zijn.

Als vrijgezelle man heb je het in Nederland lastiger dan als vrouw. Op de 100 jonge mannen lopen er 98 vrouwen rond. Dit geldt natuurlijk alleen voor de mannen die op zoek zijn naar een vrouw. Op het platteland kun je het beste als vrouw op zoek gaan naar een man en als man moet je juist in de stad wezen. Let dan wel op dat je de juiste stad kiest in Nederland, anders kun je net zo goed thuis blijven.

Waarom betreft het hier jonge vrouwen en jonge mannen? Dat komt doordat tussen de 20 en 30 jaar de meeste mensen gaan settelen, het ‘huisje boompje beestje’ idee. Als we kijken naar de steden waarbij vooral veel mannen rondlopen (Delft, Eindhoven en Enschede), dan is dat misschien niet zo’n hele grote verassing: deze steden hebben namelijk alle drie een Technische Universiteit. Op West-Terschelling kun je als vrouw helemaal je slag slaan. Daar kun je gemiddeld kiezen uit drie mannen.

In Utrecht kun je als man het beste terecht in de wijken Wilhelminapark, Oudwijk en Buiten Wittevrouwen. Op de 100 mannen wonen er daar 160 vrouwen. Mocht dat iets te ver weg zijn, dan kun je ook naar Amsterdam, Leiden en Nijmegen om je toekomstige vrouw te ontmoeten.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies