Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Uitmaken zonder persoonlijk contact, makkelijk of lui?

Laatst bijgewerkt: 7 december 2015

Het verbreken van een relatie blijft voor veel mensen een lastig onderwerp. Niemand wil de ander pijn doen. Velen willen de confrontatie dan ook graag uit de weg gaan. In Amerika is daar nu iets op bedacht: The Breakup Shop. Je kan een smsje, brief, belletje of zelfs een snapchat kopen om je partner te laten weten dat jij niet meer wil!.

Iemand kwetsen is voor niemand leuk en daarom stellen veel mensen dit dan ook uit. Dit hoeft volgens de website niet meer: je kunt gewoon je bestelling laten versturen en zo zelf de confrontatie uit de weggaan. In Nederland denken velen dat dit niet gaat werken. Zo geeft versiercoach Tim Veninga aan dat de kans van slagen minimaal is. “Het is een grappig idee hoor, maar als mensen dit serieus menen is het wel heel ziek”. Een service inschakelen om mens te ontmoeten kan hij zich nog wel voorstellen, “maar dit zou ik niemand aanraden”.

Datingdeskundige Tosca Sel vindt dit idee onbeschoft. “Het is heel lastig om iemand teleur te stellen. Maar je moet wel de ballen hebben om het zelf uit te maken.” De deskundige denkt dat dit vooral door mannen gebruikt zal gaan worden. Volgens Dokter Date Marcia Chong hebben mannen het vaak moeilijk om nee te zeggen tegen vrouwen. Mannen laten een relatie vaak eerder doodbloeden dan vrouwen. Ze willen een vrouw niet kwetsen en wachten tot de vrouw bij hun weggaat.  Vrouwen maken het eerder uit. Ze zullen het even uitstellen om te kijken of ze geen verkeerde beslissing maken, maar kunnen sneller de knoop doorhakken.

Hoe maak je het uit? Dat is de vraag die veel mensen die erover twijfelen zich zullen stellen. Hier een paar do’s en don’ts. Wat je vooral wel moet doen, zijn de volgende zaken: het persoonlijk houden, een ander de mogelijkheid geven om vragen te stellen, de ander moet emoties kunnen tonen, eerlijk zijn, duidelijk zijn en het vooral bij jezelf houden.

Wat je vooral niet moet doen: het uitmaken via social media of een sms, een ander het voor je uit laten maken, anderen vertellen dat het uit is terwijl je partners nog van niets weet en blijf consequent als je zeker weet dat het niet meer goed gaat komen.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies