Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Trouwen op basis van wetenschappelijke match, zou jij het doen?

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2016

Op RTL 4 is de komende weken te zien hoe wildvreemden met elkaar in het huwelijksbootje stappen. Ze kennen elkaar niet en geven 10 minuten nadat ze elkaar voor het eerst gezien hebben, het ja-woord. Trouwen met iemand die je niet kent op huwelijksvoorwaarden, dat is dus waar dit programma om draait. Je leert elkaar pas kennen nadat je getrouwd bent. Een romantisch aanzoek konden de deelnemers van het programma Married at First Sight wel vergeten. Alle koppels zijn gematcht door een computer op basis van wetenschappelijke gegevens. Of de wetenschap echte liefde kan voorspellen zullen we de komende zeven weken moeten afwachten.

Het is niet voor het eerst dat er een experiment zoals dit op tv wordt uitgezonden. Landen als Engeland en Duitsland gingen Nederland al voor. Helaas geven die landen niet veel hoop. In Engeland strandde in het eerste seizoen vijf van de zes huwelijken en in Duitsland was dat 60%. Misschien dat Nederland meer kans van slagen heeft. Tijdens het programma gaan de kersverse tortelduifjes op huwelijksreis. Dit duurt één week. Daarna zullen de koppels minimaal vijf weken als man en vrouw moeten leven.

Nu bestaat er natuurlijk ook nog zoiets als aantrekkingskracht. Jasper Jan de Konink, mededirecteur van E-matching geeft aan dat een vonk niet door de computer te bepalen valt. Er is geen wetenschappelijke formule voor aantrekkingskracht, geeft de Konink aan. Bezoekers van de site hebben soms maanden contact met iemand en denken dat het helemaal goed zit. Dit kan soms wanneer ze dan voor het eerst echt afspreken na één seconde over zijn. Married at First Sight is volgens de Konink leuk entertainment, maar meer ook niet.

Wij Nederlanders zijn er misschien wat sceptisch over, maar in andere delen van de wereld geloven zij hier wel in. Zo is er in India een hele theorie binnen het kastenstelsel. Op basis van astrologie, horoscopen en testresultaten wordt er een perfecte match gevonden binnen jouw kaste. Wie weet blijkt de eeuwenoude traditie, zoals in India, ook voor onze singles in Nederland te werken. Om hier achter te komen zullen we nog een aantal weken moeten wachten op de ontknoping van Married at First Sight.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies