Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tips om een gesprek op datingsites niet ongemakkelijk te beginnen

Laatst bijgewerkt: 18 april 2016

Al het begin is moeilijk en al helemaal de eerste stap! Het is niet alleen lastig om een gesprek te beginnen in het echt, maar ook zeker online. Als een gesprek eenmaal opgang gekomen is, is het allemaal niet zo lastig meer. Het begin van een gesprek is toch wel cruciaal. Daarom vind je hier een aantal tips om een leuk gesprek te beginnen, daarna kan je jezelf wel redden.

Ben je echt (….)?
Beginnen over iemand interesses dat is altijd goed. Dan weet je dat je vraagt naar iets waar iemand wat vanaf weet. Zie je dat hij of zij op vakantie naar Bali is geweest? Vraag dan: ben je echt naar het mooie Bali geweest? Zo heb je een opening en kan het gesprek beginnen. Zo vraag je natuurlijk een beetje naar de bekende weg, maar hé, het is een begin.

Geen idee of we het met elkaar zouden kunnen vinden, maar ik moest je een berichtje sturen toen ik zag dat je (….)
Mensen voelen zich meer op hun gemak wanneer ze weten dat iemand hun passie goedkeurt. Dit kan gaan over een bepaald boek of over bijvoorbeeld over een band. Het is iets waarover gepraat kan worden en je weet dat de ander dan met jou over wil praten. Het is een makkelijke opening die zeker werkt!

Zo, (naam persoon) gaan we praten of blijven we staren naar elkaars profielfoto’s?
Als man kun je deze zin iets minder goed maken dan als vrouw. Sommige vrouwen zullen dit niet waarderen, daarentegen zullen mannen zich gevleid voelen. Je geeft aan dat je die persoon aantrekkelijk vindt. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen!

Die (….) op jouw foto …
Benoem iets wat of de foto staat en maak er een cliffhanger van. Je bent bijna altijd nieuwsgierig wat de ander daarover te zeggen heeft als het jou zou overkomen. Dus, ‘die bril op jou foto…’ zou een start kunnen zijn van jullie gesprek.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies