Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Smell Dating: Matchen op basis van zweetgeur

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2016

Het klinkt waarschijnlijk niet heel aantrekkelijk: Smell dating. Ofwel, je nieuwe liefde vinden op basis van zweetgeuren. Dit zal niet het eerste zijn waar mensen aan denken wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe leuke liefde. Toch bestaat het echt. Smell dating zendt een sample naar je toe van echt zweet. Ja, dit bestaat echt.

Ooit naar een heel aantrekkelijk iemand gekeken en gedacht: hoe zou hij of zij ruiken naar een pittige workout? Dan ben jij de persoon die helemaal binnen het plaatje past van deze misschien wat aparte vorm van daten. Voor alle anderen: wij kunnen het allemaal van een veilige afstand rustig bekijken.

Hoe werkt het? Ik denk dat deze vraag al snel door je hoofd spookte. Wil je hier misschien aan mee doen, dan zou ik snel verder lezen. Het werkt als volgt. Allereerst moet je drie dagen een T-shirt dragen en is het niet de bedoeling dat je deodorant gebruikt. Wanneer je dit naar het bedrijf hebt verzonden gaan zij kijken wat het beste macht bij jouw toegezonden zweet. Daarna ontvang jij samples van potentiële matches die precies hetzelfde hebben gedaan. Je kunt kijken wat jou het meeste aanspreekt door je neus goed te gebruiken en even lekker te ruiken. Wanneer jij aangeeft dat er een sample is die jou aanspreekt en het blijkt dat diegene ook zo over jou denkt, worden jullie gematcht.

Het is iets minder gek dan je wellicht zou denken. Er zijn al veel onderzoeken die aangeven dat geur een belangrijke factor is binnen de liefde. Iemands geur is heel belangrijk en je kan er zelfs door iemand aangetrokken voelen. Dit betekent niet dat wij nu allemaal massaal kleren een week aan moeten hebben en ook geen deo meer hoeven te gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld wel toepassen bij je eerste date. Een knuffel geven en dan toch even aan de oksel ruiken, misschien helpt het bij het maken van jouw keuze. Mocht je dit helemaal niets vinden, dan is een drankje drinken en een goed gesprek voeren nog altijd een hele goed optie.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies