Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Singles vinden avontuur in een potentiële date aantrekkelijker!

Laatst bijgewerkt: 6 juni 2017

Volgens datingsite Match.com vinden singles avontuur in een potentiële date aantrekkelijk. Waarom vinden dates dit aantrekkelijk? Hier schijnt een logische verklaring voor te zijn. Na aanleiding van een gesprek met een antropoloog komt hier meer duidelijkheid over.

Datingsite Match.com geef te kennen dat 85% van de singles avontuur in een potentiële date aantrekkelijk vindt. Volgens professor Helen Fisher, biologisch antropoloog, is hier een logische verklaring voor. Je hersenen reageren op nieuwheid en activeren daardoor het dopaminesysteem. Hierdoor wordt je zeer alert, gefocust, energiek, optimistisch en romantisch. Indien je vaak op zoek bent naar avontuur, ben je dus in het bezit van deze eigenschappen, dit wordt dan als aantrekkelijk ervaren. Een partner die avontuurlijk is, brengt romantiek en levendigheid in een relatie en houd deze gezond.

Een date waarbij je bijvoorbeeld naar de bioscoop gaat of uit eten is vrij standaard. Dit is overduidelijk niet nieuw voor iemand. Indien je dus een date hebt gepland in de bioscoop of een restaurant, loop je de kans dat je als niet avontuurlijk wordt bestempeld.

Echter is ‘avontuur’ een vrij betrekkelijke term, daarom kan het lastig zijn om te weten of iemand echt avontuurlijk is. Hiervoor zal je zal op onderzoek uit moeten gaan. Iedereen verstaat wat anders onder avontuurlijk. Waar de een denkt aan: parachutespringen, snowboarden of bungee jumpen, denkt de ander wellicht aan sterrenkijken. Hoe dan ook het gaat erom hoe jij het zelf ervaart en wat jij onder avontuurlijk ervaart. Hoe kom je erachter? Neem je date mee naar een plek die voor jou bijzonder is en waar je hem/haar mee verrast, en kijk hoe hierop wordt gereageerd.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies