Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Single mannen emotioneler rondom Valentijn dan vrouwen

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2016

Valentijnsdag is voor veel mensen de dag dat zij iets met hun geliefde gaan doen. Het is de dag dat mensen hun geheime liefde laten weten dat ze verliefd zijn en de dag dat er meer rozen gegeven worden dan welke andere dag van het jaar dan ook. Maar er zijn ook mensen die geen liefde hebben waarmee ze de dag of avond mee kunnen doorbrengen omdat ze er simpelweg geen één hebben. Het blijkt dat niet de vrouwen maar juiste de mannen in zo’n situatie daar het meeste moeite mee hebben.

Mannen worden rond 14 februari juist emotionelere dan vrouwen. Diary Queen heeft samen met relatie expert Dokter Joseph Cilona hebben gekeken hoe mannen en vrouwen , burgerlijke staat en locatie effect hebben op Valentijnsdag. Tijdens het onderzoek zijn er 1200 singels en mensen met een relatie in de leeftijdscategorie 21 tot 54 een aantal vragen gesteld. Uit het onderzoek kwam naar voren dat single mannen zich eenzamer en ongelukkiger voelen dan vrouwen in de zelfde situatie. Het is zelfs zo dat 25% van de ondervraagden mannen liegt over een Valentijsdate.

Wat beide geslachten gemeen hebben in het hele verhaal is dat veel mensen er niet vrolijk van worden om alleen te zijn met Valentijn. Het blijkt dat 27% van de singles hun eigen Valentijnscadeau kopen om zo toch iets leuks te krijgen die dag. Om voor de grote dag toch nog een date te regelen kun je bij verschillen de apps terecht. Mocht je daar ook even geen zin in hebben of je kan niemand vinden, is Netflx en chill een hele goede oplossing. Ramen en deuren dicht, lekker onder de wol en dan gaat die dag net als alle andere gewoon weer voorbij. Dit geldt natuurlijk ook voor iedereen die helemaal niets met Valentijn heeft.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies