Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Singel zijn in China is een feestje

Laatst bijgewerkt: 17 november 2015

Singel zijn in China is een feestje! De dag die wij kennen als de dag van Sint Maarten, is in China één van de populairste dagen van het jaar: ‘singles day’. Op deze dag worden er massaal allerlei zaken via internet besteld, om het single zijn te vieren. Deze dag wordt ook wel gezien als de meest commerciële dag van het jaar. Webwinkels draaien op deze dag het meeste omzet.

Je denkt misschien: waarom 11 november? Nou, de vier enen van deze datum stellen samen vier eenzame mensen voor. Er zit geen diepere betekenis of gedachte achter. Oftewel, het is de grootste verkoopstunt van de wereld. Maar het werkt blijkbaar wel.

Het is begonnen met een idee in de jaren ’90. Op de universiteit in Naking gaven mensen elkaar cadeautjes en namen een dag vrij om het single zijn te vieren. Pas in 2009 werd het een echte feestdag. Dit komt met name door de commerciële gigant Jack Ma van het bedrijf E-commerce. Zijn webshop ging een enorme uitverkoop houden naar aanleiding van het idee. Hij vond dat de vrijgezellen zichzelf flink moeten verwennen met cadeautjes. Dit bleek zo’n groot succes dat het bijna als feestdag wordt gezien en er door bedrijven een miljardenomzet wordt gehaald.

Tegenwoordig wordt er dus gestunt met enorme kortingen. Ook zijn de beste reclamebureaus betrokken bij deze acties en worden er acteurs ingezet, om mensen te overtuigen om ‘singles day’ te vieren. De omzet op deze dag wordt elk jaar meer. Zo was de omzet in 2014 8,7 miljard, maar alsof dat nog niet genoeg is, wordt er dit jaar een omzet verwacht van meer dan 10 miljard euro. Op de dag zelf bleek dat er na één minuut al meer dan één miljard euro was uitgegeven.

Of het op deze dag echt nog draait om het single zijn of dat het gaat om de cadeautjes, kunnen we denk ik allemaal zelf invullen. Toch is het zo’n enorm succes geworden in China, dat wij Valentijnsdag misschien maar moeten afschaffen en dit moeten introduceren. Blijkbaar is single zijn een feestje!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies