• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 213 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Seniorenorganisatie begint eigen datingsite

Geplaatst op 26 april 2018 om 16:27

Senioren organisatie KBO-PCOB is in samenwerking met de datingsite 50plusmatch.nl een datingsite voor oudere singles begonnen. Het initiatief is bedoeld om eenzame ouderen te helpen met het vinden van een vriendschap of een nieuwe relatie. Uit onderzoek van het CBS bleek onlangs namelijk dat meer dan de helft van alle 65-plussers alleen woont. Van de mannen en vrouwen boven de 75 is zelfs bijna twee derde elke dag alleen. Het overgrote merendeel van deze senioren zegt behoefte te voelen aan een levensgezel, maar ook veel moeite te hebben die zelfstandig te vinden. De nieuwe datingsite moet daar voor zoveel mogelijk van deze ouderen verandering in brengen.


Nieuwe mensen ontmoeten blijft lastig voor senioren

Ook al zijn steeds meer ouderen actief op internet, toch blijft het voor hen lastiger om nieuwe contacten op te doen dan voor jongeren. Dat heeft er volgens KBO-PCOB-directeur Manon Vanderkaa vooral mee te maken dat senioren niet zo goed weten hoe ze gelijkgestemde leeftijdsgenoten kunnen vinden. Er zijn simpelweg niet zoveel online platformen die speciaal bedoeld zijn voor ouderen, en al helemaal niet om elkaar op een veilige en serieuze manier te leren kennen. Door deze senioren een eigen plekje te geven op een gerenommeerde datingsite hoopt KBO-PCOB (in 2016 ontstaan uit ouderenorganisaties Unie KBO en PCOB) deze ouderen dat eigen plekje te kunnen geven.


Samenwerking met 50plusmatch.nl

De nieuwe datingsite maakt onderdeel uit van de bekende website 50plusmatch.nl, al jaren populair bij singles van boven de 50 voor het vinden van een nieuwe liefde. In eerste instantie kunnen de BKO-PCOB-leden zoeken in het deel van de website dat speciaal voor hen is bedoeld, maar wie daar geen leuke match vindt kan ook verder zoeken in de andere profielen op de datingsite. Daarbij staat privacy en veiligheid voorop, want 50plusmatch beschikt over niet alleen over een Thuiswinkel Waarborg maar ook over het Keurmerk Veilig Daten.

De nieuwe site en wie zich via die pagina inschrijft krijgt alvast 7 dagen lidmaatschap gratis.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Seniorenorganisatie begint eigen datingsite

Wetime.be

Vriendschap
Seniorenorganisatie begint eigen datingsite

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement