Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Op welke leeftijd ben je het meest aantrekkelijk?

Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2015

Op welke leeftijd zijn vrouwen het meest aantrekkelijk? Jonge vrouwen, alle mannen lopen er warm voor. Ja, álle mannen. Want uit onderzoek van datingsite OKCupid blijkt dat mannen van alle leeftijden vrouwen van begin twintig het meest aantrekkelijk vinden. En dat terwijl de mannenvoorkeur van vrouwen meestijgt met haar eigen leeftijd. Eh, wie zei er ooit dat het leven eerlijk was?

Medeoprichter van OKCupid, Christian Rudder, heeft voor zijn nieuwe boek ‘Dataclysm: Love, Seks, Race and Identity’ onderzoek gedaan naar de voorkeuren van online datingsite gebruikers wat betreft de leeftijd. En hieruit blijkt dus dat mannen jonge vrouwen toch echt het meest aantrekkelijk vinden. Mannen van 20 gaan op zoek naar vrouwen van hun eigen leeftijd, mannen van 30 tevens naar vrouwen van 20, mannen van 40 naar vrouwen van 21 en mannen van 50 gaan voor de prille leeftijd van 22 jaar. Dat terwijl vrouwen mannen van hun eigen leeftijd aantrekkelijker vinden: vrouwen van 20 kiezen voor mannen van 23, vrouwen van 30 voor mannen van dezelfde leeftijd, vrouwen van 40 voor mannen van 38 en vrouwen van 50 voor mannen van 46.

Maar hoe zit dat dan in de liefde? Zijn vrouwen van boven de 22 nu allemaal afgeschreven? Nou, nee. Want een relatie met iemand aangaan is natuurlijk gebaseerd op meer dingen dan aantrekkelijkheid alleen. Ook al is het uiterlijk in eerste instantie erg bepalend, hoe langer de relatie duurt, hoe belangrijker andere factoren een rol gaan spelen. Uiteindelijk is een goede relatie gebaseerd op dezelfde interesses, hetzelfde karakter, hetzelfde wereldbeeld en ja, dezelfde levensfase. Zo zie je maar weer, innerlijk blijft op lange termijn belangrijker dan het uiterlijk. En dat onze mannen op straat graag omkijken naar dat groene blaadje, dat zullen we dan maar door de vingers moeten zien.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies