Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Op deze dating apps worden leden het meeste lastig gevallen

Laatst bijgewerkt: 4 april 2016

Over online dating worden vaak alleen de voordelen belicht. Er wordt geschreven over hoeveel makkelijker het is voor mensen om iemand te vinden, dat je de deur niet meer uit hoeft en je iemand door het chatten al een beetje hebt leren kennen. Er zijn naast alle voordelen ook wel degelijk een aantal nadelen. Zo ken je iemand helemaal niet en kan iemand zich voordoen als een ander persoon. Het is allemaal lastiger te controleren. De nadelen liggen niet alleen aan de mensen in de datingwereld: ook de apps spelen daar een belangrijke rol in. ‘Consumers Research’ ondervroeg honderden online daters om erachter te komen welke datingapps het beste en welke het slechte zijn.

Als we kijken naar het grootste probleem tijdens online daten, namelijk intimidatie, zijn er een aantal Amerikaanse datingapps waarbij dat verhoudingsgewijs vaak voorkomt. Zo scoren Tinder en OkCupid op dit gebied erg slecht. Tinder scoorde maar liefst 39% op dit probleem en Okcupid 38%. De respondenten gaven aan dat ze op deze apps wel eens waren lastiggevallen. EHarmony scoorde het beste van de onderzochte apps: slechts 17%. Het is helaas niet te verhelpen, maar Tinder en OkCupid kunnen misschien toch nog iets opsteken van apps die het beter doen in dit opzicht.

Ook zijn de vragen gesteld over welke apps er gebruikt worden, op welke manier ze worden gebruikt en welke resultaten daaruit komen. Bij 50% van de ondervraagden kwam Tinder als hoogste uit de bus, gevolgd door de 22% van Okcupido. Daarna volgde Match, eHarmony en Grindr met elk 10%. Veel van de respondenten gebruikten meer dan een platform. En als we kijken naar de relaties die zijn ontstaan, dan scoort Match.com het beste. Op deze app heeft 33% langer dan zes maanden een relatie. Wanneer je ook daadwerkelijk op zoek bent naar een relatie is Tinder niet aan te raden, hier heeft slechts 13% een relatie die het langer dan een maand volhield.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies