Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Online daters gewaarschuwd in aanloop tot valentijnsdag

Laatst bijgewerkt: 9 februari 2016

Een datingapp lijkt zo makkelijk en laagdrempelig, dat je niet zo snel nadenkt over de risico’s. Je kan het lekker vanuit huis doen, op de bank, in de trein, wanneer je staat te wachten in de supermarkt en zelf vanuit je comfortabele bed. Ook is het bedienen van zo’n app niet moeilijk en kan iedereen die op zoek is naar liefde er terecht. Helaas kan hier ook misbruik van gemaakt worden. De laagdrempeligheid van deze apps maakt het ook voor criminelen eenvoudig om ook een profiel aan te maken. Het blijkt dat de criminaliteit op datingapps met 560% is toegenomen de afgelopen twee jaar. Een flinke stijging dus!

Gelukkig zijn er enkele tips om het de criminelen onder ons moeilijker te maken. Zo is het aan te raden om niet je echte naam te gebruiken wanneer je je registreert. Mensen die zich aanmelden als een ander om zo informatie te achterhalen van anderen doen dit op heel slinkse wijzen.

Ook is het slim om geen persoonlijke informatie te delen via zo’n datingapp. Het linken van je Facebookprofiel aan een datingprofiel wordt afgeraden. Dit bevat namelijk allemaal gevoelige informatie die criminelen maar al te graag willen hebben. Het delen van je fantastische vakantiefoto’s is hier een voorbeeld van. Leuk voor je vrienden dat ze weten waar je zit, maar zo komen ongewenste gasten er achter dat je huis op dat moment onbeheerd is. De kans dat er dan ingebroken wordt, is natuurlijk groot wanneer een crimineel hier lucht van krijgt.

Helaas zijn niet alle datingsites even goed beveiligd. Daarom is het belangrijk om zelf stappen te ondernemen, zodat je geen doelwit kan worden van mensen die graag jouw het slachtoffer maken van hun criminele activiteiten. Blijf daarom alert en geef nooit zomaar persoonlijke informatie aan iemand die je niet goed kent. Dit geldt natuurlijk al helemaal voor het overmaken van geld aan je ‘toekomstige liefde’ die je alleen nog maar online kent. Ga iemand leren kennen en plan alleen een ontmoeting wanneer het echt goed voelt!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies