Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nieuwe regels op Bumble: geen spiegelselfies meer

Laatst bijgewerkt: 17 oktober 2016

Wanneer jij je favoriete datingapp opent om een knappe man of een mooie vrouw aan de haak te slaan dan kun je natuurlijk niet om de foto’s heen. Dat is tenslotte de eerste indruk die iemand op jou maakt. Sommigen hebben geen hele denderende foto’s, maar daar prik jij als professionele dating queen of king natuurlijk snel doorheen. Toch is er een bepaald type foto waar ook jij waarschijnlijk liever nee dan ja op zegt. Dan hebben we het natuurlijk over de spiegelselfie. Hoe leuk iemand er ook op staat en hoe erg diegene zijn best ook heeft gedaan, dit gaat gewoon net een stapje te ver.

Ook Bumble vindt deze foto’s niet werken en geven aan dat er vaker naar links wordt geswiped bij zo’n foto dan naar rechts. Het is zelfs zo dat maar liefst 86% van de gerapporteerde foto’s spiegelselfies zijn. Ja, dan kunnen wij toch met z’n allen eens even gaan nadenken of dit nog wel zo’n goed idee is. Bumble heeft niet alleen de spiegelselfies aangepakt, ook vinden ze dat er meer foute foto’s niet meer mogen. Zo zijn foto’s van kinderen niet toegestaan, tenzij er een volwassen bij op staat. Ook foto’s in je zwemkleding mogen niet meer binnen zijn gemaakt. Buiten is echter geen probleem. Het gezicht is ook een aandachtspunt op foto’s: wanneer je deze op de app wil plaatsen moet die duidelijk zichtbaar zijn.

Bumble geeft aan dat ze niet voor politie willen spelen, maar dat het te maken heeft waar zij als app voor willen staan. Het moet namelijk een veilige, gezellige plek zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Het lijkt ons een goed initiaief. Dan is het ergeren aan een slechte spiegel selfie ook uitgesloten!

Hieronder staan alle regels die de datingapp heeft toegevoegd.

toegestaan of niet toegestaan op Bumble


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies