Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nieuwe datingapp Double, minder ongemakkelijk, meer plezier

Laatst bijgewerkt: 9 februari 2016

Ben je single en vind je het niet alleen in het echt, maar ook online moeilijk om contacten te leggen? Ben je bang dat je iets verkeerds zegt en vind je het prettig om help te krijgen van jouw goede vriend of vriendin? Is het niet helemaal geweldig zijn als hij of zij mee gaat of jouw eerste date? Nou, dan is er goed nieuws voor jou, het kan! Er is een datingapp waarbij niet alleen jij maar óók jouw beste vriend of vriendin een date kan scoren, zodat er gedubbeldate kan worden. De Double Datingapp is ontworpen voor vrijgezelle vrienden. Twee vliegen in één klap!

Het idee achter de app is dat je je kan aanmelden met je favoriete wingman en samen aan de slag gaat de leukste koppels te scoren. Dan kunnen jullie een double date afspreken zodat al die eerste vervelende gesprekken niet zo vervelend meer hoeven te zijn. Je kunt immers altijd een goede grap maken met jouw ‘bestie’.

Het lijkt in grote mate – zoals meerdere datingapps – erg op Tinder. Je veegt net als bij die app naar rechts of naar links wanneer je een koppel wel of niet ziet zitten. Vervolgens ontstaat er bij een match volgt een groepschat. Het gesprek kan beginnen. Op die manier kunnen jullie beslissen of er een double date inzit of juist niet.

De app is ontworpen door een stel Britten die denken dat dit een echte uitkomst is. Bij de proefversie waren er al heel veel enthousiastelingen. Na een pitch bij het bekende ondernemersprogramma Dragons’ Den in Engeland wisten de Britten een flinke investering voor hun app binnen te halen.

De makers geven aan dat het een app is voor degenen die het lastig vinden om op een date te gaan. Ook is het volgens de makers veel veiliger omdat je samen gaat en dus niet in je uppie bent. Je kunt jezelf zijn doordat je gesteund wordt door je vriend of vriendin in een misschien nog ongemakkelijke situatie. Wil je lekker op date, maar durf je niet alleen? Sleep je beste vriend of vriendin mee en doe het met z’n twee!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies