Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nederlandse singles vinden seks na een week daten normaal

Laatst bijgewerkt: 15 februari 2016

Heb je een leuke date gehad? Dan is de kans vrij groot dat jullie gezoend hebben. Vaak wordt dat niet als vreemd gezien en is dat iets waarmee je snel aankomt bij je vrienden of vriendinnen. Als het om seks gaat ligt dat vaak toch iets anders. Tenminste, dat zou je denken. Maar uit onderzoek van Lexa blijkt dat maar liefst een derde het geen punt vindt om binnen een week seks te hebben met hun potentiele nieuwe liefde. Zo’n 1000 mensen hebben deelgenomen aan het onderzoek en ongeveer 64% zoent in de eerste week van hun kennismaking.

Een uitkomst die waarschijnlijk veel mensen verwachten is dat mannen eerder met iemand onder de lakens duiken dan de vrouwen. Natuurlijk speelt ook leeftijd een belangrijke rol. Zo is de leeftijdscategorie 25 tot 34 het snel geneigd om binnen een week met iemand het bed in te duiken, 36% in deze leeftijdscategorie zegt ja tegen seks binnen 7 dagen. Ook zoenen mensen in deze categorie het snelst.

De categorie waarbij op deze fronten het langst wordt gewacht, is de groep 55-plus. En daar zijn de mannen net als in de andere leeftijdscategorieën toch weer sneller dan de vrouwen. Driekwart van de oudere mannen geeft namelijk aan binnen een week wel seks te willen. Daar tegenover staat 55% van de vrouwen in deze categorie. Emiel Spies, woordvoerder van Lexa geeft aan dat de spelregels door de komst van het online daten zijn veranderd, versoepeld. Het gaat niet meer zoals vroeger, het daten is allemaal iets minder serieus geworden.

Nog een leuk feitje uit het onderzoek is dat mensen uit de randstad het langste wachten met zoenen. In de noordelijke provincies (Friesland, Groningen en Drenthe) gaan mensen eerder voor het bekende ontbijtje de volgende dag.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies