Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nederlanders geven liever complimenten dan ze ontvangen

Laatst bijgewerkt: 11 april 2017

Ben jij iemand die een beetje ongemakkelijk kan worden als iemand zegt: hé, wat zie jij er leuk uit vandaag! Vaak proberen wij dit te ontkrachten, door te zeggen dat het allemaal wel meevalt.  Of iets in de trant van ‘ik heb dit shirtje echt al heel erg lang’. Ja, wij Nederlanders kunnen al die complimentjes niet zo goed incasseren.

Misschien heb jij daarom 1 maart wel een heel zware dag gehad. Het was namelijk Nationale Complimentendag. Iets van gemerkt? Ontvangen kunnen wij niet zo goed, maar daarentegen vinden wij complimentjes geven helemaal geen probleem. Dit zegt online datingsite Parship.nl.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat maar liefst 97% vaak complimentjes geeft aan zijn of haar geliefde, of aan de mensen om zij veel geven. Je zou toch denken dat als wij zo vaak complimentjes geven en hopelijk te horen krijgen – het ons goed af zou gaan, dat incasseren. Dit blijkt dus voor veel mensen lastig. Het blijkt dat 27% van de onderzochten het moeilijk vindt om hiermee om te gaan.  Je zou denken dat een simpel bedankje zo gezegd is. Toch blijkt dit lastiger te zijn voor sommigen dan je denkt.  De een wordt verlegen, anderen beginnen onmiddellijk te bagatelliseren.

Wanneer wij kijken naar het verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om complimentjes, dan is het opvallend dat de laatstgenoemde groep het beter doet. Zij ontvangen vaker (98%) een compliment dan de mannen (90%). Dit komt volgens Parship.nl voornamelijk omdat vrouwen onderling ook geregeld complimentjes uitdelen. Bij de mannen gebeurt dit iets minder vaak. Dit komt natuurlijk niet zo stoer over. Ook voelen vrouwen beter aan wanneer zij een complimentje moeten uitdelen. Wanneer jij de volgende keer een complimentje ontvangt over bijvoorbeeld je nieuwe schoenen, begin het dan niet gelijk kleiner te maken. Zeg niet dat je ze in de uitverkoop hebt gekocht en ze dus helemaal niet zo duur waren. Zeg gewoon bedankt, met een grote glimlach!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies