Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nederlanders dromen vaak erotisch over collega’s

Laatst bijgewerkt: 28 maart 2018

Een kwart van alle Nederlandse werknemers droomt wel eens erotisch over een collega. Dat zou blijken uit een onderzoek van de website acties.nl, die iets meer dan 1.000 bezoekers vroeg over hun werk in combinatie met flirten, liefde en erotiek. Daaruit bleek onder meer dat maar liefst 36% van de mannelijke respondenten jonger dan 30 jaar wel eens een erotische droom heeft over een collega. Voor vrouwen ligt dat gemiddelde met een percentage van 15% een stuk lager.

Maar niet alleen over spannende dromen kwamen interessante wetenswaardigheden bovendrijven, ook op andere gebieden wordt in het onderzoek een kijkje gegeven in de soms bijzonder broeierige sfeer op de Nederlandse werkvloer.


Nederlandse werknemers houden van flirten

Nederlandse werkenden houden er bijvoorbeeld wel van om te flirten op het werk, of om seksuele onderwerpen aan te snijden met collega’s. Ongeveer een kwart van de werknemers zegt daar geen moeite mee te hebben en het zelfs met veel plezier te doen. Flirten is dus populair, maar 1 op de 10 mensen zegt dit vooral te doen wanneer het een voordeeltje op kan leveren. Vooral jonge werknemers (jonger dan 30) zeggen weleens hun charmes in te zetten om iets voor elkaar te krijgen.

Voor ongeveer 1 op de 5 ondervraagden blijft het echter niet alleen bij flirt, zij gaven aan ook wel eens in bed beland te zijn met een collega of een leidinggevende. Opvallend is dat vrouwen dit voornamelijk doen voor ze 30 jaar zijn, terwijl mannen juist pas na hun dertigste levensjaar echt op stoom komen. Maar liefst een kwart van de mannelijke dertigers zei namelijk wel eens naar bed te zijn geweest met een collega.


Pas op met de sexy kleding op je werk

Dat er dus genoeg te beleven valt op het werk moge duidelijk zijn en dat is waarschijnlijk ook de voornaamste reden dat er op menig kantoor een dresscode geldt. Uit het onderzoek blijkt ook nog eens dat mensen die zich overdreven sexy kleden door 4 op de 10 van hun collega’s niet heel serieus worden genomen. Vrouwen oordelen daarbij veel harder dan mannen. Wanneer we wederom kijken naar de dertiger blijkt 60% van de vrouwen negatief te oordelen over een (te) sexy geklede collega, tegenover ‘slechts’ 30% van de mannen.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies