Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Mensen geven meer om hun smartphone dan om hun geliefde

Laatst bijgewerkt: 15 februari 2016

Onze telefoon wordt ook wel het verlengstuk van onszelf genoemd. Want waar ben je zonder agenda? Hoe weet je anders hoe laat het is? En op welk tijdstip gaat de bus eigenlijk? Zonder smartphone leven wordt steeds lastiger. Onbewust ben je er meer mee bezig dan je zelf soms denkt. Zo zal je tijdens een diner toch even op je telefoon kijken of er nog een berichtje is binnengekomen en delen sommigen graag met de hele wereld wat zij op dit moment voor heerlijke maaltijd voor zich hebben.

Uit onderzoek in Engeland is gebleken dat de cijfers niet liegen over onze verslaving. Zo gaf 58% aan dat zij niet langer dan één dag zonder zijn of haar telefoon kan. Slechts 28% zei dat zij niet langer dan een dag zonder het communiceren met hun partner kunnen. Oftewel: meer mensen kunnen moeilijker een dag zonder hun telefoon dan zonder hun partner. Er zijn voor dit onderzoek zo’n 2000 Britten ondervraagd en de onderzoekers (Nationwide Building Society FlexPlus) vragen zich op deze manier af of romantiek nog wel bestaat.

Een ander opvallende uitkomst was het feit dat 53% eerst zijn telefoon checkt en daarna pas met hun partner communiceert. Ook zou 42% liever de verjaardag van hun partner vergeten dan zijn of haar smartphone verliezen. Zelf op het toilet wordt de telefoon er door veel mensen bij gepakt. Er is geen moment op de dag dat er niet gekeken wordt op de smarthphone wat voor een relatie een slechte ontwikkeling is. Samen gezellig op de bank, is vaak niet meer ‘’. De hele buitenwereld ligt op je hand en wordt vaak bekeken op momenten dat je samen bent.

Veel mensen zijn zich hier niet eens bewust van, daarom is het moeilijk om dit patroon te doorbreken. Probeer wanneer jullie weer eens gezellig op de bank een avondje samen zijn, ook echt samen te zijn en laat die wereld buitenshuis maar even lekker voor wat het is.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies