Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Meer kans op een match als de concurrentie mooier is

Laatst bijgewerkt: 29 maart 2016

Dat een profielfoto belangrijk is op een datingsite of -app, is geen nieuws meer. Iedereen probeert zichzelf zo mooi en aantrekkelijk mogelijk neer te zetten. Het blijkt dat niet alleen jouw eigen foto invloed heeft op het feit dat iemand jouw aantrekkelijk vindt. Ook de foto’s die bekeken zijn voor jou doen ertoe. De eerder bekeken foto blijft even hangen in het brein en heeft daarom ook invloed op iemand wanneer hij of zij langs jouw foto komt. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Sydney.

Het blijkt dat vooral vrouwen een gezicht al snel aantrekkelijker beschouwen wanneer het gezicht van de voorganger ook aantrekkelijk was. Dit heeft invloed op elkaar. Helaas werkt het ook andersom, dus wanneer er een minder aantrekkelijk iemand voorbij is gekomen, wordt de foto daarna dan ook als minder aantrekkelijk beschouwd.

Uit eerdere onderzoeken was al naar voren gekomen dat mensen hogere punten gaven aan gezichten wanneer het vorige gezicht ook een hoge score had gekregen. Het was nog niet bekend of dit ook gold wanneer er alleen met ja en nee geantwoord zou mogen worden. Uit het onderzoek blijkt dat ook voor ja en nee het zelfde geldt als voor de cijfers. Mensen beoordelen foto’s van gezichten beter, wanneer er daarvoor ook een aantrekkelijke foto werd laten zien.

Dit is tot op zekere hoogte goed te verklaren. On brein werkt namelijk vrij traag. Wanneer wij een gezicht zien, wordt ons brein als het ware geactiveerd. Wanneer het gezicht vervolgens weer verdwijnt, blijft die activatie nog even actief. Wanneer er vervolgens weer een nieuw gezicht wordt laten zien, zijn wij nog niet helemaal objectief aan het waarnemen. Het is op zo’n moment nog een mengeling van wat wij hebben gezien en wat er op dit moment wordt gezien.

Gelukkig hangt niet alles af van de foto voor jouw foto. De aantrekkelijkheid van mensen hangt ook af van de aantrekkelijkheid van de mensen waarmee ze zich omringen. Dus je weet wat je te doen staat. Spreek nu nog veel met die knappe vriendinnen van je af, dan word je zelf ook aantrekkelijker!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies