Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Man doet zich voor als vrouw op datingsites (en heeft veel succes!)

Laatst bijgewerkt: 29 maart 2016

Je voordoen als iemand anders op het internet zal voor mensen niet iets onbekends zijn. Een man die zich als vrouw verkleed en selfies maakt op Tinder om er achter te komen hoe het is als vrouw op een datingapp is echter wel heel apart. Sy Thomas uit Londen, 36 jaar oud, was hier nieuwschierig  naar en is het experiment aangegaan. Hij heeft zich voorgedaan als vrouw in de online datingwereld en kwam er achter dat er grote verschillen zijn tussen mannen en vrouwen op dit gebied. Om maar even iets te noemen, Sy ontving meer dan 400 berichtjes in 3 dagen tijd. Dit gebeurde hem als single man op het internet absoluut niet.

Om zo overtuigend mogelijk over te komen, ging hij voor een full make-over. Zo deed hij een pruik op, scheerde zijn baard, maakte zich op, trok een mooi jurkje aan, legde kipfiletjes over zijn borsten en ook de hakken mochten niet ontbreken. Nadat Sy zich tot vrouw had getransformeerd begon hij zichzelf Simone te noemen. Simone maakte een aantal selfies die hij gebruikte als profielfoto voor zijn account.

De vrouw die hij gecreëerd had was 28 lentes jong en hield ervan om selfies te maken in de spiegel. Wat Thomas zo bijzonder vond aan het hele experiment is dat hij veel succesvoller was als vrouw dan als man. Hij kreeg online meer berichtjes dan ooit. “How you doin”? Was een zin die hij vaak – heel vaak – voorbij heeft zien komen. Ook kwam hij erachter dat vrouwen berichten ontvangen die vaak ongepast zijn. Zo vond hij de zin: als jij een wasmachine zou zijn, zou ik mijn vieze lading in jouw leggen. Shy vindt dat dit soort teksten verboden zouden moeten worden. Gelukkig ontving hij ook berichtjes als: “jouw ogen zien er schitterend uit, leuk je te ontmoeten”.

Sy heeft het hele experiment gefilmd. Voor sommige berichtjes had hij even hulp nodig van zijn crew. Aan het einde vond hij het toch het meest opmerkelijk dat er openingszinnen werden gebruikt die mannen niet zouden gebruiken in bijvoorbeeld een bar.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies