Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Leugentje om eigen bestwil moet kunnen

Laatst bijgewerkt: 11 november 2015

Singles vinden dat hun partner te vertrouwen en eerlijk moet zijn. Dit terwijl dezelfde singels vinden dat een leugentje om bestwil best moet kunnen in een relatie. Klinkt toch een beetje gek in de oren. Wat valt er dan onder iemands vertrouwen beschadigen en wat onder een leugentje om bestwil? Datingsite Parship heeft hier onderzoek naar gedaan.

Er zijn dus blijkbaar dingen die niet verteld worden aan de partner. Het zou volgens sommige singles beter zijn om zulke dingen niet te delen binnen een relatie. De dingen die hierbij naar voren komen, zijn onder meer flirten met iemand anders of stiekem de telefoon van de partner inspecteren. Als we kijken naar het vertellen over eerdere relaties zien we dat daar ook niet alles op tafel komt. Zo verzwijgt 57% van de ondervraagden het aantal bedpartners en 62% vertelt liever niet over misstappen die gemaakt zijn in vorige relaties. We zien dat vooral vrouwen (64%) niet graag vertellen over het aantal bedpartners. Wat we beter onder woorden kunnen brengen, zijn de fantasieën voor in de slaapkamer. Hier verzwijgt maar een kwart hun werkelijke ideeën aan hun nieuwe partner.

Ziektes, fysieke of mentale problemen worden door bijna alles singles wel verteld aan hun nieuwe partner. Zo’n 8% geeft aan dit liever niet kwijt te willen. Bijna het dubbele aantal ondervraagden verzwijgt zijn of haar drugs- of verslavingsproblemen. Als we kijken naar geldproblemen of een crimineel verleden dan zou 20% het tegenover hun partner verzwijgen . Mannen zijn volgens het onderzoek eerlijker dan vrouwen. Zij lopen met minder geheimen rond dan het vrouwelijke geslacht. Mocht je denken: ik zou nooit liegen tegenover mijn (nieuwe) partner, slechts 10% zou helemaal eerlijk zijn tegenover de man of vrouw van hun dromen.

Misschien is dat leugentje om eigen bestwil dan toch niet zo’n gek idee. Zou jij gelukkig worden alles je alles zou weten over de ex van je partner? Nee, ik denk ik ook niet!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies