Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Let op je grammatica tijdens het online daten

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2016

Tijdens het online daten blijkt grammatica een belangrijk punt te zijn. Het is voor veel singles een echte afknapper wanneer er veel spelfouten gemaakt worden tijdens een online gesprek. Het kan zelf betekenen dat iemand helemaal afhaakt wanneer dit veel voorkomt. Het blijkt belangrijk te zijn om te letten op hoe en wat je typt naar jouw potentiële date. Als je veel grammaticale fouten maakt tijdens het chatten, kun je overkomen als dom of intelligent. Het is dus belangrijk hier tijdens het chatten op te letten.

Op de datingsite Zooks zijn er meer dan 9000 singles ondervraagd over dit onderwerp. Het blijkt dat mensen op dit gebied vrij hard kunnen zijn en niet zitten te wachten op iemand die veel fouten maakt tijdens een chatgesprek. Wel is er een verschil tussen de geslachten. Heel verassend – hier was waarschijnlijk geen onderzoek voor nodig – is dat mannen hier minder moeite mee hebben dan vrouwen. Door grammaticale fouten zullen mannen een vrouw minder snel afwijzen dan andersom. Waarom dit geen grote verassing is? Er zijn al eerdere onderzoeken geweest waarbij mannen aangeven heel veel over te hebben voor een date met een vrouw.

Waar 60% van de mannen aangeeft geen moeite te hebben met grote grammaticale missers, geeft maar liefst 65% van de vrouwen aan daar juist wel moeite mee te hebben. Het is niet alleen zo dat iemand onintelligent overkomt wanneer er grote fouten gemaakt worden, ook geeft 27% aan dat iemand gezien wordt als lui of ongeïnteresseerd.

Er kwamen nog een aantal leuke weetjes boven water door het onderzoek. Een tip is om een uitroepteken tijdens een van je eerste berichten te gebruiken. De kans dat er dan gereageerd wordt is op die manier groter. En het woord LOL wordt ook erg gewaardeerd. Dit vergroot je kans op antwoord met 25%, Het woord YOLO is dan weer niet aan te raden, dit verkleint je kans met maar liefst 45%. Wanneer je niet goed bent in spellen, dan is je kans nog niet verkeken. Van de singles gaf 40% aan dat grammatica niets zegt over iemand. Mocht je nu toch nog en beetje bang zijn geworden. Met een korte Hoi!, kan niet zoveel fout gaan.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies