Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Leg die mobiel eens weg!

Laatst bijgewerkt: 14 december 2015

Schuif hem eens aan de kant! ‘’Wacht ik moet nog even iets bekijken’’, hoor ik je denken. *Ping, ping, ping * . Ja hoor, weer 3 berichtjes in de groepsapp. Een doorsnee dag van iemand met een mobiele telefoon met tientallen applicatiesHet blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond dat ons seksleven lijdt onder de constante berichtenstroom. Een op de drie Nederlanders geeft aan dat hun hartstochtelijke vrijpartijen zijn afgenomen, schrijft de Telegraaf.

Voor het onderzoek zijn drieduizend mensen ondervraagd. De groep die er het meest last van heeft, zijn de midden twintigers tot begin dertigers. Deze groep geeft aan dat door de komst van mobiele telefoons ze minder zin hebben in seks. Het gaat maar liefst om meer de helft van de personen! Daarnaast neemt ongeveer 60% zijn of haar telefoon soms mee naar bed. De helft daarvan neemt zijn of haar telefoon zelfs dagelijks mee tussen de lakens.

Dit lijkt een schrikbarende ontdekking, toch?  Volgens Seksuologe Bianca van Moorst is dit niet het geval. Met de komst van de televisie was er ook zo’n daling te zien. “En nu heb je hetzelfde met de telefoons: cliënten met dit soort klachten zeggen dat ze het idee hebben dat de apparatuur hun leven beheerst. Maar volwassenen zijn natuurlijk de baas over hun eigen spullen, niet andersom”, aldus de seksuologie tegenover de krant.

Als wij van Moorst moeten geloven zal deze daling ook te zien zijn wanneer er nieuwe innovaties op de markt komt. Tot die tijd is het voor stellen aan te raden om soms een ‘tablet- en telefoonvrije avond’ in te lassen, maar gewoon weer eens een keertje knus op de bank. Op die manier kun je niet afgeleid worden door mailtjes, telefoontjes of whatsappjes waardoor je wel met elkaar ‘moet’ communiceren. Dit is niet alleen goed voor de intimiteit, maar ook voor het ontwikkelen van begrip voor elkaars (eventuele) problemen.

Bovendien: een virtuele zoen kan toch ook niet op tegen een echte zoen? Dacht ik dus ook! Leg daarom allemaal die telefoon aan de kant en ga er een gezellige avond van maken.

 

 

 

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies