Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Kunnen mensen verliefd worden door het uitwisselen van berichten?

Laatst bijgewerkt: 15 februari 2016

We communiceren tegenwoordig grotendeels digitaal. Een whatsappberichtje hier, een e-mailtje daar. Mensen draaien hun hand daar niet meer voor om en weten eigenlijk niet beter. Het wordt steeds makkelijker via onze mobiel om snel een bericht naar iemand te verzenden. Telefoons worden steeds gebruiksvriendelijker. Doordat steeds meer mensen het internet gebruiken en ook steeds meer mensen een smartphone hebben, groeit de online dating wereld. Steeds meer mensen ontmoeten hun partner via internet en worden soms verliefd zonder dat ze de persoon waar ze verliefd op zijn geworden in het echt hebben gezien.

Het klinkt misschien een beetje gek, verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt gezien, maar het gebeurt echt steeds vaker. Ook de onderzoekers van Venngage zagen dit en hebben dit onderzocht. Het is gebaseerd op een onderzoek dat al in 1997 gehouden werd. Arthur Aron deed onderzoek of intimiteit kan worden verhoogd, wanneer twee vreemdelingen elkaar een reeks vragen zouden stellen.

Er waren 32 deelnemers aan het onderzoek en de leeftijd lag tussen de 21 en 34 jaar. De vragenlijst bestond uit: naam, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, religie en beroep, maar ook een aantal met eigenschappen van iemand, zoals: wel of niet drinken, roken, niveau of spontaniteit. Naar aanleiding van deze vragen werden er koppels gemaakt die het beste bij elkaar zouden passen. De koppels werden apart in een kamer gezet en mochten 45 minuten met elkaar chatten over bepaalde onderwerpen via een sms. Maar liefst 50% van de deelnemers gaf aan dat zij het makkelijker vonden om over zichzelf iets te vertellen via een sms dan in het echt.

Het bleek na dat het onderzoek was afgelopen 81% hun contactgegevens uitwisselden. Zo’n 47% achtte de kans groot dat er contact met elkaar opgenomen zou worden. Een week later bleek dat ongeveer de helft nog contact met elkaar had. Maar liefst 78% gaf aan dat zij niet meer zouden gaan afspreken.

Het blijkt dus dat je zeker interesse kan hebben in iemand die je alleen via berichtenverkeer kent. Of het heel lang stand gaat houden, dat weet niemand. Maar dat weet je ook niet wanneer je een date in real life hebt, toch?

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies