Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Kerst vieren als single

Laatst bijgewerkt: 29 december 2015

De kerstdagen komen eraan en iedereen met een vriendin of vriend kijkt hier al het hele jaar naar uit, maar jij als single staat voor een uitdaging. Wat moet je dit jaar nu weer doen? Het liefst lig je misschien de hele dag in bed. En ’s avonds? Ach, je hebt altijd die chocoladeletter van Sinterklaas nog. Het is niet de letter van je naam, maar gelukkig smaakt hij wel hetzelfde. Maar of je de kerstdagen op zo’n manier wil doorkomen? Ik denk dat het je uiteindelijk niet echt gelukkig zal maken.

De uitnodiging van je vrienden kun je natuurlijk aannemen. Maar ook dat kan vervelend zijn. Stel dat veel van je vrienden een partner hebben. Zitten zij gezellig naast hun geweldige partner en jij hebt niemand naast je. Ook niet leuk.  Maar, dan heb je op je werk na de kerst wel meer te vertellen dan wanneer je de hele dag in bed chocolade hebt zitten eten. Beide opties zijn misschien niet ideaal als je single bent met kerst en je óók niet naar je familie of ouders wil gaan.

Als je dacht dat dit een treurig bericht zou blijven, rustig maar. Gelukkig wordt er tijdens kerst meer georganiseerd voor singles dan je zou denken. Zo is er enorm veel keuze aan singlereizen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een altijd gezellige kerstmarkt in Duitsland. Of natuurlijk voor een lekkere zonvakantie tijdens deze koude en korte dagen.

Heb je meer zin in een feestje? Dan kan dat natuurlijk ook. In Club Nouvelle in Amstelveen en in Lake 7 in Zevenhuizen kun je als 40-plusser in Zevenhuizen je hart ophalen. Op tweede kerstdag wordt ereen X-Mas disco georganiseerd. Wie weet neem jij na afloop wel een kerstdate mee naar huis, om het jaar fijn af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen. Dit is speciaal bedoeld voor singles, maar je kun ook je niet-single vriend of vriendin meeslepen.

Ook de kerstsingles in Amsterdam hoeven zich tijdens deze dagen niet te vervelen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je in onze hoofdstad terecht. Op verschillende plekken in de stad dat het contact met anderen centraal. Het is de bedoeling dat er allerlei soorten mensen komen. Daarom is dit de ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van dingen die je kunt doen als single zijnde tijdens kerst. Het hoeft dus helemaal geen zielige eenzame kerst te worden. Misschien ontmoet je zelfs wel die nieuwe liefde van je leven!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies