Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Je huisdier of je geliefde?

Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2015

Aangezien een huisdier voor veel mensen toch een maatje is, heeft parship onderzocht in welke mate huisdieren een rol spelen binnen een relatie. Ongeveer 1700 mensen zijn ondervraagd hoe zij denken over het samengaan van huisdieren en samenwonen. Opvallend is dat vrijgezellen veel voor hun rakker over hebben. Vrouwen blijken volgens het onderzoek toch echt de grootste liefhebbers te zijn. Op dit gebied delven de mannen het onderspit. Van de laatste groep heeft 27% een dier thuis rondlopen, tegenover bijna de helft van de vrouwen.

In totaal heeft ongeveer 37% van de vrijgezellen een huisdier. Er blijken volgens het onderzoek singles te zijn die een relatie laten lopen, zodra zij er achter komen dat de ander een huisdier heeft. Maar niet getreurd wanneer je toch een huisdier bezit. Van zo’n 52% van de ondervraagden draait het niet om een huisdier in het algemeen, maar gaat het om een specifiek type.

Maar wat als de relatie inmiddels in zo’n ver stadium is, dat er gesproken wordt over samenwonen en de ander het huisdier niet ziet zitten? Ongeveer 2,5 % van de singles zou de relatie hierdoor verbreken. Gelukkig is er ook een andere optie. Wanneer de partner het huisdier niet in huis wilt, biedt een latrelatie voor veel stellen de uitkomst. Het kan ook gebeuren dat de huisdieren van de partners niet goed met elkaar overweg kunnen. Ook dan blijkt een lat de oplossing te zijn. Zo’n 67% zou dan voor deze vorm van samenleven kiezen.

Uiteraard bestaat er voor elk baasje een uniek maatje. Onder de ondervraagden blijken katten het meest geliefde huisdieren te zijn. Als tweede komt de hond, en de vissen eindigen op de derde plek.

Er zijn ook dieren die wat minder goed in de smaak vallen. Zo zouden spinnen en reptielen minder gewaardeerd worden onder singles. Gelukkig betekent dit niet dat als je één van de bovengenoemde dieren bezit, je geen kans meer maakt op een relatie. Dus, heeft je partner of jij en huisdier? Bijvoorbeeld een hond of een kat? Dan kan je misschien het beste kiezen voor een lat.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies