Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Je baan of opleiding op Tinder

Laatst bijgewerkt: 17 november 2015

Bijna heel singel Nederland heeft al wel een keer gebruik gemaakt van de app Tinder. Het is al bijna een werkwoord geworden: even ‘tinderen’. Hetgeen waar de mensen die er al vrij snel weer mee gestopt zijn zich aan ergerde, waren de profielen die voorbij kwamen waar zij niks gemeenschappelijks mee hadden. Daar gaat de app nu verandering in brengen. Tinder gaat de mogelijkheid toevoegen dat gebruikers een baan of opleiding kunnen aangeven op hun profiel.

De baan of opleiding komt onder de foto van je profiel te staan, met daarboven je naam en leeftijd. Er is gekozen voor zo’n prominente plek, zodat er niet eerst op het profiel gedrukt hoeft te worden, waardoor er snel een keuze gemaakt kan worden. Volgens Tinder zal er door de extra functie eerder een doordachte keuze gemaakt worden.

Ook is het algoritme waarmee de app mensen aan elkaar voorstelt aangepast. Er wordt door Tinder al een kleine voorselectie gemaakt. Er wordt gekeken naar gemeenschappelijke zaken van potentiële matches. Zo wordt er gescreend op woonplaats, opleiding en baan. Het hangt af van de gebruiker en van zijn of haar gedrag wat de app goed bij elkaar vindt passen.

De laatste toevoeging aan de app is de berichten functie. Op dit moment kunnen gebruikers maar op één plek in de app met elkaar berichten uitwisselen en is er geen onderscheid tussen gesproken en ongesproken boodschappen. Daar gaat verandering in komen. Tinder gaat een optie toevoegen zodat er een lijst komt met mensen met wie er al wel gechat is en met mensen waarbij dat niet gebeurd is. Op die manier moet het makkelijker zijn met elkaar een gesprek te voeren.

De app is sinds afgelopen woensdag beschikbaar voor Android en iOS. Of het door de vernieuwing minder een vleeskeuring zal worden, zoals het in de volksmond genoemd wordt, weten we nog niet. Het is een app die erg toegankelijk is en waar al heel wat afspraakjes door zijn gemaakt, maar waarschijnlijk blijft de foto – ongeacht bijgevoegde opleiding of baan – toch de doorslaggevende rol spelen.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies