Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe klinkt jouw ideale partner?

Laatst bijgewerkt: 20 maart 2018

Hoe klinkt jouw ideale partner? Dat is een vraag waar je bij het daten wellicht niet automatisch bij stil staat. En toch is dat de spil waar de nieuwe datingapp Waving om draait. Met deze app date je namelijk niet op basis van een profiel met foto’s, maar selecteer je een potentiële match vrijwel uitsluitend op zijn of haar stemgeluid. Waving biedt daardoor een unieke kijk op daten, waarbij uiterlijk van ondergeschikt belang wordt gemaakt bij het vinden van een date of een nieuwe relatie.

Een date vinden op basis van een stem

Wanneer je dates zoekt via de Waving app doe je dat door eerst aan te geven wat je zoekt in een man of vrouw, maar ook waar je die persoon zoekt en in welke leeftijdscategorie. Op basis van die wensen en eisen krijg je een lijstje met partnervoorstellen voorgeschoteld. Je hebt op dat moment nog geen idee hoe deze mensen eruit zien, maar kunt wel van elk persoon de stem beluisteren. Je mag zelf weten wat je inspreekt en kunt dus ook van alles te horen krijgen. Bijvoorbeeld een algemeen berichtje waarin iemand zich voorstelt, maar ook een gepassioneerd verhaal over het mooiste boek wat hij of zij ooit gelezen heeft. Het gaat er daarbij om te ontdekken of de stem bij je past, maar natuurlijk ook wat voor persoon achter die stem schuilgaat.

Swipe naar rechts voor een match

Net zoals bij veel andere datingapps kun je heel makkelijk een selectie maken tussen de verschillende mensen. Je swipet simpelweg naar links voor iemand die je niet leuk lijkt en naar rechts voor iemand waar je juist wel meer van wilt horen. Wanneer je elkaar allebei naar rechts hebt geswiped heb je een match en kun je elkaar nader leren kennen. Op dit moment doe je dat nog door ouderwets met elkaar te chatten. Maar de app is nog in ontwikkeling en dat je ook de eerste kennismaking binnenkort kunt doen door rechtstreeks met elkaar te praten ligt dus voor de hand.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies