Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe hoger opgeleid, hoe sneller je vreemd gaat!

Laatst bijgewerkt: 19 maart 2018

Een choquerende studie heeft ontdekt dat mensen met een diploma meer kans maken op het hebben van een affaire. Statistieken tonen aan dat 69% van de vrouwen en 65% van de mannen met een hogere opleiding sneller en meer vreemdgaan.

De studie uitgevoerd door Victoria Milan- een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen op zoek naar een affaire onderzocht het opleidingsniveau van meer dan 5 miljoen van actieve leden om te kijken of het opleidingsniveau een rol speelt bij het hebben van een affaire.

De enquête heeft mannen en vrouwen ondervraagd uit alle lagen van de bevolking, hierbij werd rekening gehouden met mensen die een hoge opleiding of geen opleiding hadden.

Onder 36,87% van de vrouwen en 25,23% van de mannen die afgestudeerd zijn kwam naar voren dat zij vreemd zijn gegaan. Mensen met hogere diploma’s blaken meer van het zelfvertrouwen en hebben er minder problemen mee om iemand te delen met iemand anders dan hun vaste partner. Vrouwen met een doctoraatsdiploma (1,40%) zijn het trouwst, daarna komen vrouwen met een technische opleiding (3,44%). De mannen die minder vreemdgaan zijn degene die hun middelbare school niet hebben afgerond(2,3%), mannen met een doctoraatsdiploma (3,12%) komen daarna.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, geeft aan dat de enquête aangetoond dat hoe geschoolde mannen en vrouwen zijn, hoe groter de kans op ontrouw is.

“Vidal geeft aan dat mensen met een universitair diploma degenen zijn die het meeste kans maken om ontrouw te plegen. Doordat lager opgeleiden en mensen met een zwaardere job het te druk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, hebben zij geen tijd om zich met een affaire bezig te houden. Doordat hoger opgeleiden niet met dit probleem kampen hebben zij meer tijd om zich met andere zaken bezig te houden, zoals ontrouw plegen.”


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies