Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Het perfecte lichaam volgens de wetenschap!

Laatst bijgewerkt: 20 december 2015

Dat de Victoria’s Secret modellen niet het perfecte lichaam hebben, wisten wij natuurlijk al lang. Nu is daar ook wetenschappelijk bewijs voor! Het zijn niet de engeltjes in lingerie op de catwalk, maar Kelly Brook is degene die hét figuur heeft dat blijkt te voldoen aan wat de wetenschap perfect vindt. Ze is niet alleen model maar ook actrice en heeft geen maatje 34 zoals op de catwalk geëist wordt. Nee, dit model heeft rondingen die je niet ziet in de modetijdschriften. Brook is puur natuur. Geen siliconen, liposuctie, nephaar of een neuscorrectie. Zij is het voorbeeld van hoe een ‘echte’ vrouw eruit ziet.

Een studie van de universiteit van Texas heeft Kelly Brook uitgeroepen tot de vrouw met het perfecte lichaam. Het ideale lichaam is voor iedereen anders. Gelukkig maar. Anders was iedereen hetzelfde, toch? Na dit gezegd te hebben kunnen we verder met kijken naar het ‘perfecte’ lichaam. Tijdens het onderzoek zijn er verschillende lichaamskenmerken bestudeerd en is er onderzoek gedaan naar de verhouding van het lichaam die mannen – waar ook ter wereld – het aantrekkelijkst vinden. Wat uit het onderzoek naar voren kwam is dat het verschillende culturen verschillende ideeën hebben als we kijken naar wat er aantrekkelijk gevonden wordt. Op andere gebieden liggen deze culturen het juist weer heel dicht bij elkaar.

Nadat de onderzoekers alle gegevens verzameld hebben zijn de uiterlijke kenmerken die mannen het meest aantrekkelijk vinden naast elkaar gelegd zodat het ideale lichaam gevisualiseerd kon worden. Na dit gedaan te hebben zijn op zoek gegaan naar de vrouw die hier het meest aan voldeed. Dit bleek Brook te zijn. Ik ben het er mee eens. Jij ook? De wetenschappers in ieder geval wel. Zij voldoet aan de uitkomsten van het onderzoek als het gaat om de vorm van haar gezicht, neus, benen, heupen en niet te vergeten: de borsten.

Het ideaalbeeld, zoals het lichaam van de modellen van Victoria’s Secret, wordt volgens de wetenschap dus niet als het perfecte lichaam gezien. Maar ze blijven natuurlijk leuk om naar te kijken. Ieder zijn ding, toch?

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies